Δημοσκοπήσεις Επικαιρότητα

Νέα δημοσκόπηση: Πόσοι θέλουν «πόλεμο» με Τουρκία- Η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Βόλος: Απίστευτο και όμως αληθινό! Ο Ντόναλντ Τραμπ έστειλε 1.200 δολάρια σε 72χρονο Βολιώτη

Προβάδισμα για τη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, καταγράφει δημοσκόπηση της Marc για την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία Marc και την οποία δημοσιεύει το «ΘΕΜΑ» η Ν.Δ διατηρεί το προβάδισμά της έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόθεση Ψήφου

Η ΝΔ συγκεντρώνει 40,1%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 19,8%. Το ΚΙΝΑΛ είναι όλο και πιο καθαρά τρίτο κόμμα με 6,4%. Το ΚΚΕ είναι στο 5,1%, η Ελληνική Λύση στο 3%, ενώ το ΜέΡΑ25 στο 1,5%.

Ελληνοτουρκικά

Οι χειρισμοί της κρίνονται θετικοί από το 59,6% έναντι αρνητικών απόψεων του 35%. Η κυβέρνηση φαίνεται να έχει εξασφαλίσει εμμέσως και μια συναίνεση για τη στόση της να μην απαντήσει με κλιμάκωση της έντασης απέναντι στην Τουρκία αλλά να επιμείνει κυρίως στον διπλωματικό δρόμο. Το 59,3% ζητά επιμονή στον διάλογο για να αποκλιμακωθεί η ένταση, ενώ πιο σκληρή στάση (στρατιωτική εμπλοκή) ζητά το 38,1%.

Κορονοϊός, σχολεία, εμβόλιο

Μικρή υποχώρηση στη θετική αξιολόγηση σημειώνει η κυβέρνηση στο διπλό μέτωπο της πανδημίας. Ανάλογη μικρή υποχώρηση έχει η κυβέρνηση και στο θέμα της αντιμετώπισης των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας.

Με το άνοιγμα των σχολείων πάντως υπάρχει μπέρδεμα στην κοινή γνώμη. Υπέρ της χρήσης μάσκας στα σχολεία δηλώνει το 66,1%, ενώ ποσοστό 28,5% διαφωνεί, ποσοστό αρκετά μεγάλο για να είναι κανείς βέβαιος ότι θα λειτουργήσουν ομαλά όλα τα σχολεία από τη Δευτέρα.

Με το εμβόλιο, όμως, τα πράγματα είναι περίπλοκα και μάλλον αρνητικά προς το παρόν. Μόλις το 44,6% δηλώνει ότι θα κάνει το εμβόλιο όταν είναι έτοιμο σε μερικούς μήνες ένα 26,9% λέει ότι δεν θα το κάνει ενώ επιφυλάξεις έχει το 28,5% των ερωτηθέντων δηλαδή υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος για τη συγκεκριμένη διαδικασία.