Εκλογές 2019 Επικαιρότητα Κρήτη

Εκλογές 2019: Πιάστηκαν στα χέρια εκλογικοί αντιπρόσωποι για την ψήφο ενός παππού

Εκλογές 2019: Πιάστηκαν στα χέρια εκλογικοί αντιπρόσωποι για την ψήφο ενός παππού

Σουρεάλ σκηνικό εκτυλίχθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης όταν δύο εκλογικοί αντιπρόσωποι άρχισαν να τσακώνονται για το τι θα ψήφισει ένας παππούς.

Εκλογές στην Ελλάδα χωρίς ευτράπελα δε γίνονται. Ειδικά όταν όλοι οι κομματικοί μηχανισμοί εκπαιδεύουν τους εκλογικούς τους αντιπροσώπους να λειτουργήσουν ως κομματικά σκυλιά του πολέμου. Το πιο ενδεικτικό της ελληνικής νοοτροπίας συνέβη σε ένα χωριό του Ηρακλείου στην Κρήτη.

Σύμφωνα με το ekriti.gr, στο εκλογικό τμήμα του χωριού Πατέλες, ένας παππούς είχε πάει για να ψηφίσει και καθώς περίμενε να του θεωρήσουν την ταυτότητα και να έρθει η σειρά του για να πάει πίσω από το παραβάν, έπιασε ψιλή κουβέντα με έναν εκλογικό αντιπρόσωπο που γνωρίζονταν.

Ο παππούς φέρεται να αποκάλυψε στον εν λόγω κύριο την πρόθεση του να ψηφίσει τον αντίπαλο. Ο εκλογικός αντιπρόσωπος βρήκε την ευκαιρία να τον μεταπείσει. Όσο εξελισσόταν η κουβέντα, ο εκπρόσωπος του υποψηφίου που θα ψήφιζε ο παππούς άκουσε τι διαμειβόταν και παρενέβη. Ζήτησε το λόγο από τον έτερο εκπρόσωπο, η κουβέντα πήγε σε άλλες εντάσεις και άλλες εκφράσεις, ενώ πιάστηκαν και στα χέρια. Αθάνατες εκλογές στην Ελλάδα.

Πολύ γρήγορα τους χώρισαν και κλήθηκε στο σημείο η αστυνομία. Οι δύο αντιπρόσωποι, δικαιολόγησαν το αξίωμα τους, και συμφώνησαν να δειλιάσουν μπροστά στις επιπτώσεις του νόμου, οπότε ανέφεραν στο όργανο ότι επρόκειτο απλώς για μια παρεξήγηση.