Ελληνική Δικαιοσύνη

Εισαγγελική παρέμβαση για τα μηνύματα «εκφοβισμού» σε βουλευτές

Μάριος Αθανασίου: Έχω χαλάσει σχέση επειδή…

Την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου προκάλεσαν δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία κυβερνητικοί βουλευτές δέχονται απειλητικά μηνύματα για να μη δώσουν την ψήφο τους στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, παρήγγειλε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών τη διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής έρευνας προκειμένου να διακριβωθεί εάν έχουν τελεστεί τα αδικήματα της παραβίασης προσωπικών δεδομένων και της παρακίνησης σε τέλεση κακουργήματων.

«Επιχείρηση τρομοκράτησης βουλευτών από τη Ν.Δ.» καταγγέλλει το Μαξίμου. «Οι αρμόδιες αρχές να ερευνήσουν την υπόθεση» καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Για την αποκάλυψη, που συνοδεύεται από  σχετική εικόνα με το ηλεκτρονικό μήνυμα, τοποθετήθηκε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ., Κ. Κυρανάκης, οι δηλώσεις του οποίου προκαλούν αίσθηση.

«Το να παίρνει τηλέφωνο ο ψηφοφόρος σε πολιτικά γραφεία δεν είναι εκφοβισμός. Δεν είναι απλά δικαίωμα, είναι υποχρέωση», τόνισε (news 24/7) o κ. Κυρανάκης, ο οποίος αν και διευκρίνισε ότι δεν έχει υπ’ όψιν του το συγκεκριμένο μήνυμα, συνέχισε παρέχοντας πολιτική κάλυψη στον Σπ. Αβραμάκο: «Επί της αρχής το να ζητά ένας ψηφοφόρος από τον εκλεγμένο εκπρόσωπό του να μην ψηφίσει κάτι είναι συνταγματική του υποχρέωση».