Επικαιρότητα Κυβέρνηση

Αποστολάκης “τέλος” πριν αναλάβει καν

Αποστολάκης "τέλος" πριν αναλάβει καν

Μετά την σκληρή αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ για την υπουργοποίηση του πρώην υπουργού της κυβέρνησης του, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο ίδιος ανακοίνωσε ότι δεν την αποδέχεται!

Σε κεντρικό πρόσωπο του ανασχηματισμού που ανακοίνωσε το πρωί της Τρίτης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναδεικνύεται αναμφίβολα ο Ρεθυμνιώτης  ναύαρχος εν αποστρατεία Ευάγγελος Αποστολάκης. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά πριν λίγο ο κ. Αποστολάκης ανακοίνωσε ότι δεν αποδέχεται την θέση του Υπουργού Πολιτικής Προστασίας, για την οποία είχε ανακοινωθεί μόλις τρεις ώρες πριν! 

Μια υπουργοποίηση που προκάλεσε αίσθηση, αλλά και σφοδρές αντιδράσεις κυρίως από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς να θυμίσουμε ότι ο κ. Αποστολάκης διετέλεσε Υπουργός Εθνικής Άμυνας επί πρωθυπουργίας Αλέξη Τσίπρα.

Σε μια προσπάθεια να εξηγήσουν την επιλογή Μητσοτάκη στο πρόσωπο του κρητικού , κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι «Ο πρωθυπουργός επέλεξε για το χαρτοφυλάκιο της Πολιτικής Προστασίας και της πυροσβεστικής, μια υπερκομματική προσωπικότητα, έναν άνθρωπο που υπηρέτησε την πατρίδα από κορυφαίες θέσεις ευθύνης όλη την περίοδο 2013-2019».

ΣΥΡΙΖΑ: Η υπουργοποίηση Αποστολάκη δεν αποτελεί πρόσκληση σε συνεννόηση, αλλά πρόσκληση σε αποστασία

Την υπουργοποίηση του Ευάγγελου Αποστολάκη στη θέση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας, ο οποίος συμμετείχε και στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασαν νωρίτερα πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέροντας:

«Ο κ. Αποστολάκης τη περασμένη Δευτέρα ενημέρωσε τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για τη πρόταση που του έκανε ο κ. Μητσοτάκης να αναλάβει στη θέση του κ. Χαραδαλιά. Ο κ. Τσίπρας του ξεκαθάρισε ότι μια τέτοια επιλογή και με τον τρόπο που ο κ. Μητσοτάκης την επιδιώκει, δηλαδή σε επίπεδο εντυπώσεων και προσώπων και όχι ουσίας για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, δεν αποτελεί πρόσκληση σε συνεννόηση, αλλά πρόσκληση σε αποστασία», σημειώνουν οι εν λόγω πηγές, επισημαίνοντας ότι «ο κ. Αποστολάκης τον διαβεβαίωσε ότι δε πρόκειται με αυτούς τους όρους να αποδεχθεί να γίνει υπουργός της δεξιάς».

«Προφανώς, για λόγους που μόνο εκείνος γνωρίζει, στη πορεία άλλαξε γνώμη», προσθέτουν και καταλήγουν, διαμηνύοντας: «Του ευχόμαστε καλή τύχη. Ωστόσο, καλό είναι να ξέρει ότι η ιστορία ποτέ δεν λυπήθηκε όσους δεν αναγνωρίζουν ότι στη ζωή υπάρχουν και αξίες σημαντικότερες από τα πρόσκαιρα αξιώματα».

Η «κόντρα» Τσίπρα – Μητσοτάκη στη Βουλή το 2019 για τη θέση του Ε. Αποστολάκη στο υπουργείο Άμυνας

Πολλοί ήταν αυτοί οι οποίο με το άκουσμα της υπουργοποίησης Αποστολάκη έσπευσαν να θυμίσουν την σκληρή κόντρα στην Βουλή τον Ιανουάριο του 2019, μεταξύ του τότε πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα με τον τότε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη, για την τοποθέτηση του κ. Αποστολάκη στη θέση του υπουργού Άμυνας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης είχε συγκρίνει κατά την ομιλία του στη Βουλή τον Ευάγγελο Αποστολάκη με τον αντιπρόεδρο της Χούντας στην κυβέρνηση Κόλλια και πρώην αρχηγό ΓΕΣ, Γρηγόριο Σπαντιδάκη. «Με την εξαίρεση του κ. Χηνοφώτη που όμως πρώτα αποστρατεύθηκε, ύστερα εξελέγη βουλευτής και μετά υπουργοποιήθηκε όχι βέβαια στο υπουργείο άμυνας, ο τελευταίος ήταν ο κ. Σπαντιδάκης που ορκίστηκε αρχηγός του ΓΕΣ την 21η Απριλίου. Για την πρώτη φορά αριστερά όλα αυτά είναι ψιλά γράμματα» είχε πει χαρακτηριστικά.