Επικαιρότητα Κυβέρνηση

Ποιοι θα είναι οι υπουργοί και οι υφυπουργοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Ποιοι θα είναι οι υπουργοί και οι υφυπουργοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Στον έμπειρο στις σχέσεις με τους δανειστές και την πάλαι ποτέ τρόικα, Χρήστος Σταϊκούρα θα αναθέσει το υπουργείο Οικονομικών ο Κυριάκος Μητσοτάκης που αναλαμβάνει σε λίγες ώρες πρωθυπουργός της χώρας.

Ο Αδωνις Γεωργιάδης, θα αναλάβει το μετεξελιγμένο υπουργείο Οικονομίας που θα γίνει «Επενδύσεων», καθώς και ο Κωστής Χατζηδάκης που οι τελευταίες πληροφορίες τον θέλουν να αναλαμβάνει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Οπως πρώτο έχει γράψει το pronews.gr o Μιχάλης Χρυσοχοΐδης θα είναι ο επικεφαλής στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στο οποίο θα ενσωματωθεί η Μεταναστευτική Πολιτική και η ευθύνη των φυλακών, η οποία αφαιρείται από το υπουργείο Δικαιοσύνης, αλλά πιθανότατα η ΕΥΠ θα υπαχθεί απ’ευθείας στο πρωθυπουργικό γραφείο.

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης, φέρεται επικρατέστερος για το αναβαθμισμένο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, στο οποίο θα μεταφερθούν αρμοδιότητες από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το οποίο θα καταργηθεί.

Αναβαθμισμένο θα είναι υπουργείο Εσωτερικών που θα πάρει τις αρμοδιότητες για το προσωπικό της Δημόσιας Διοίκησης και υπουργός αναλαμβάνει ο Τάκης Θεοδωρικάκος που εκλέχθηκε βουλευτής Επικρατείας.

Για το υπουργείο Εξωτερικών «έδεσε» ο Νίκος Δένδιας, για το Άμυνας ο Βασίλης Κικίλιας, για το Παιδείας η Νίκη Κεραμέως (λέσχη Μπίλντενμπεργκ) για το Εργασίας ο Γιάννης Βρούτσης, για το Υγείας ο Κώστας Τσιάρας, για το Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, για το Τουρισμού η Όλγα Κεφαλογιάννη, για το Δικαιοσύνης ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, για το Ναυτιλίας ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ή ο Γιάννης Πλακιωτάκης και οι δύο με άριστες σχέσεις με τον εφοπλιστικό παράγοντα.

Μεταξύ των ονομάτων των προοριζόμενων για θέσεις υφυπουργών αναφέρονται εκείνα των Σοφίας Ζαχαράκη, Δόμνας Μιχαϊλίδου, Χάρη Θεοχάρη,  Βασίλη Οικονόμου, Κώστα Βλάσση, Γιάννη Κεφαλογιάννη, Βασίλη Κοντοζαμάνη, καθώς και του βουλευτή Α’Πειραιά, πρώην διοικητή ΑΣΔΕΝ, Νίκου Μανωλάκου.

Κυβερνητικός εκπρόσωπος θα είναι ο Στέλιος Πέτσας, ενώ ο προερχόμενος από τον ΣΕΒ Άκης Σκέρτσος αναλαμβάνει Γενικός Γραμματέας Συντονισμού του Κυβερνητικού Έργου.