Ελληνική Μουσική Επικαιρότητα

Δέσποινα Βανδή: Το… παράνομο γύρισμα του βιντεοκλίπ για τα «Χριστούγεννα» στο Λονδίνο

Δέσποινα Βανδή: Το... παράνομο γύρισμα του βιντεοκλίπ για τα «Χριστούγεννα» στο Λονδίνο

Λίγες ημέρες πριν συναντηθεί με την Άννα Βίσση στο πλατό του J2US, η Δέσποινα Βανδή βρέθηκε καλεσμένη στη ραδιοφωνική εκπομπή της Ράνιας Κωστάκη και αποκάλυψε πώς γυρίστηκε το βιντεοκλίπ για το τραγούδι «Χριστούγεννα»

Η Δέσποινα Βανδή αποτελεί μία από τις πιο καταξιωμένες, πολυτάλαντες και λαμπερές γυναίκες της ελληνικής μουσικής σκηνής, με την καριέρα της να έχει ξεπεράσει τα σύνορα της χώρας. Λίγες ημέρες πριν συναντηθεί με την Άννα Βίσση στο πλατό του J2US, η Δέσποινα Βανδή βρέθηκε καλεσμένη στη ραδιοφωνική εκπομπή της Ράνιας Κωστάκη και αποκάλυψε πώς γυρίστηκε το βιντεοκλίπ για το τραγούδι «Χριστούγεννα».

Σε ένα ταξίδι τους στο Λονδίνο για επαγγελματικούς λόγους, η Δέσποινα Βανδή και ο Κώστας Καπετανίδης, ενώ έκαναν βόλτα στους δρόμους της πόλης, ο γνωστός σκηνοθέτης έριξε την ιδέα να γυρίσουν εκεί το βιντεοκλίπ. Η τραγουδίστρια συμφώνησε με χαρά και έτσι το βίντεο γυρίστηκε με μια απλή κάμερα.

«Τότε είχαμε γελάσει πάρα πολύ. Για να κάνεις γυρίσματα στους δρόμους του Λονδίνου χρειάζεσαι άδεια. Εμείς όλο αυτό το κάναμε πολύ στα μουλωχτά. Πηγαίναμε σε κάτι έρημους δρόμους, μπροστά σε κάτι βιτρίνες και ξεκινούσαμε το playback. Το κάναμε για πλάκα και μας έμεινε» αποκάλυψε η τραγουδίστρια.

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο κομμάτι συμπεριλήφθηκε στον δίσκο της Δέσποινας Βανδή με τίτλο «Γεια», που κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2001 από την νεοσύστατη τότε Heaven Music. Το τραγούδι δεν ακούστηκε σχεδόν καθόλου εκείνη τη χρονιά, ενώ έγινε μεγάλη επιτυχία το επόμενο έτος. Έκτοτε αποτελεί το νούμερο ένα χριστουγεννιάτικο ελληνικό τραγούδι μέχρι και σήμερα. Τη μουσική και τους στίχους του κομματιού έχει γράψει ο Φοίβος.

ΠΗΓΗ