Επικαιρότητα Ναυτικό

Αντιτορπιλικό «Βέλος»: Παρέμβαση εισαγγελέα για το ρήγμα στο πλοίο

Αντιτορπιλικό «Βέλος»: Παρέμβαση εισαγγελέα για το ρήγμα στο πλοίο

Ραγδαίες είναι σήμερα (21.112023) οι εξελίξεις με το αντιτορπιλικό «Βέλος», στο οποίο δημιουργήθηκε ρήγμα λόγω κακοκαιρίας. 

Ο προϊστάμενος εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης παρήγγειλε στον εισαγγελέα ποινική δίωξης να διερευνήσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες διατηρείται, συντηρείται και αποφασίστηκε ο ελλιμενισμός του ιστορικού αντιτορπιλικού «Βέλος» που είχε συνέπεια το ρήγμα που προκλήθηκε μετά την κακοκαιρία. 

Ζητείται να διερευνηθούν και όσα είχαν γίνει και πριν λίγους μήνες όταν και πάλι είχε προκληθεί ένα μικρό ρήγμα στο «Βέλος» στο σημείο όπου βρισκόταν.

Έρευνα διέταξε ο Νίκος Δένδιας

Νωρίτερα σήμερα, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας ζήτησε από την ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού να διερευνηθεί το ζήτημα του τόπου ελλιμενισμού του αντιτορπιλικού «Βέλος».

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας η έρευνα διατάχθηκε από τον Νίκο Δένδια με αφορμή τις ζημιές που υπέστη στην πρύμνη το ιστορικό αντιτορπιλικό «Βέλος», κατα την πρόσφατη κακοκαιρία που έπληξε και τη Θεσσαλονίκη, όπου βρίσκεται ελλιμενισμένο.

Όπως δήλωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, «Έχουμε ζητήσει ενημέρωση από το αρμόδιο υπουργείο» και ενημέρωσε πως έχει ζητηθεί ασφαλής χώρος για τη μεταφορά του από τον ΟΛΘ, σημειώνοντας πως αν αυτό δεν καταστεί εφικτό θα μεταφερθεί σε ασφαλές λιμάνι.