Επικαιρότητα Ναυτικό

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Μην μας θυμίζεις πως εκλέχθηκες αρχηγός της ΝΔ- Απάντηση ΝΔ

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Μην μας θυμίζεις πως εκλέχθηκες αρχηγός της ΝΔ- Απάντηση ΝΔ

Σε ετοιμότητα βρίσκεται το Πολεμικό Ναυτικό και οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας καθώς το Ορούτς Ρέις πλέει στα νερά του Αιγαίου με κατεύθυνση το λιμάνι της Σελευκείας ανατολικά του Καστελόριζου, καθώς δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο η Άγκυρα να το χρησιμοποιήσει για να διεξαγάγει έρευνες στην περιοχή του Καστελόριζου.

Είναι γνωστή η «αλλεργία» της Άγκυρας με το συγκεκριμένο ελληνικό νησί και η επιθυμίας της να το «σβήσει» από το χάρτη, δημιουργώντας θερμό επεισόδιο και γκριζάροντας την περιοχή.

Ενώ το Ορούτς Ρέις κινείται στην περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελορίζου με προορισμό το λιμάνι της Αττάλειας, συνοδευόμενο από μια φρεγάτα και μια κορβέτα, ένα βίντεο από την στιγμή της διέλευσής του από το στενό της Χίου είδε το φως της δημοσιότητας από τον λογαριασμό του Aegeanhawk στο twiiter που ασχολείται με την φωτογράφηση και βιντεοσκόπηση κυρίως πολεμικών πλοίων που κινούνται στην συγκεκριμένη περιοχή αλλά και το ανατολικό Αιγαίο.

Στο βίντεο φαίνεται το Ορούτς Ρέις να περνάει το στενό και από κοντά η κορβέτα TCG Buyukada και η φρεγάτα Γιλντιρίμ κλάσσης Γιαβούζ.

Επίσης βλέπουμε και το «στενό» μαρκάρισμα της ελληνικής φρεγάτας στον τουρκικό στολίσκο. Πρόκειται για την φρεγάτα «Έλλη» της ομώνυμης κλάσσης.