ΝΔ

Βορίδης: Να μας πει ο Τσίπρας τι εννοεί με τον όρο θρησκευτική ουδετερότητα

Ο πλήρης χωρισμός Κράτους – Εκκλησίας σημαίνει ότι δεν υπάρχει κάποιο θρησκευτικό δόγμα είπε ο κ.Βορίδης
Να πει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τι ακριβώς εννοεί με τον όρο θρησκευτική ουδετερότητα ζήτησε ο βουλευτής της ΝΔ, Μ. Βορίδης αναφερόμενος στη Συνταγματική Αναθεώρηση και στη συμφωνία Κράτους – Εκκλησίας.
«Έχει μεγάλη σημασία όταν χρησιμοποιείται ο όρος της θρησκευτικής ουδετερότητας, να δούμε κατά πόσο αυτός ο όρος χρησιμοποιείται με κατεύθυνση τον πλήρη χωρισμό Εκκλησίας και Κράτους.
Ο πλήρης χωρισμός Εκκλησίας και Κράτους σημαίνει ότι στην πραγματικότητα δεν υπάρχει κάποιο δόγμα θρησκευτικό, το οποίο έχει μία προτεραιότητα στο κράτος αυτό πάνω στα άλλα.
Πρέπει να έρθει ο κ. Τσίπρας και να μας πει τι εννοεί θρησκευτική ουδετερότητα.
Γιατί ζητά να αλλάξει το άρθρο 3 στο Σύνταγμα;
Τι δεν του αρέσει;
Τι είναι εκείνο το οποίο θα αλλάξει στην πράξη από την αλλαγή του άρθρου 3;
Υποψιάζομαι ότι έννοια του χωρισμού Εκκλησίας και Κράτους, αυτό το οποίο αποτελεί τη νομική βάση για να έχεις μία εικόνα του Χριστού στο δικαστήριο είναι ότι στην πραγματικότητα υπάρχει επικρατούσα θρησκεία…
Εγώ λέω ότι όταν κάποιος έρχεται και προτείνει μία παρέμβαση στα άρθρα του Συντάγματος υποθέτω ότι δεν το προτείνει για λόγους καλλιέπειας, υποθέτω ότι έχει μία στόχευση συγκεκριμένη» είπε μιλώντας στο Real Fm ο κ.Βορίδης σχετικά με τη διαδικασία της Συνταγματικής Αναθεώρησης.
Ερωτηθείς για την πρόταση συμφωνίας Κράτους – Εκκλησίας ο κ.Βορίδης είπε ότι βάσει αυτής, οι ιερείς δεν θα είναι δημόσιοι υπάλληλοι, θα είναι ιδιωτικοί υπάλληλοι.
«Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι πώς ακριβώς θα βεβαιώνουν κάτι το οποίο έχει δημόσιες συνέπειες όπως είναι ο γάμος;
Εντέλει, αρχίζει και ξεδιπλώνεται μία στρατηγική και εγώ θέλω όλα αυτά να τα συζητάμε καθαρά και ανοιχτά και ο καθένας να παίρνει θέση.
Ο Νίκος Φίλης έχει μία καθαρή θέση» υπογράμμισε ο κ.Βορίδης.