Επικαιρότητα Παιδεία

Σχολεία: «Κλειδώνει» η 10η Ιανουαρίου για το άνοιγμα – Αλλαγές στο πρωτόκολλο

Φινλανδία: «Πλησιάζει» την ένταξη στο NATO;

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας την ερχόμενη Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2022 αναμένεται να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία.

Τα επιδημιολογικά δεδομένα της ερχόμενης εβδομάδας αναφορικά με τον κορονοϊό, τα οποία θα εξεταστούν διεξοδικά από τους ειδικούς επιστήμονες, είναι αυτά που θα καθορίσουν τις τελικές αποφάσεις.

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, η 10 Ιανουαρίου έχει “κλειδώσει” για την επιστροφή στα θρανία και θα εξεταστεί κατά πόσο είναι εφικτό αυτή η επιστροφή να γίνει με rapid test για τους μαθητές και όχι με self test.

Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, εξετάζονται αλλαγές και στο πρωτόκολλο. Στο τι θα γίνεται δηλαδή, σε περίπτωση κρούσματος σε μία τάξη.

Μία από αυτές, είναι να γίνονται τα ίδια τεστ σε όλους τους μαθητές της τάξης, ανεξάρτητα αν είναι εμβολιασμένοι ή ανεμβολίαστοι.

Εξαδάκτυλος: “Δεδομένη η αλλαγή στο πρωτόκολλο”
Σίγουρος ότι θα υπάρξουν αλλαγές στο πρωτόκολλα πάντως, δηλώνει ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου. Ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μιλώντας νωρίτερα στον Alpha, είπε: “Θα αλλάξει το πρωτόκολλο διαχείρισης σίγουρα γιατί είναι διαφορετικά τα δεδομένα του ιού… Η διάθεση όλων είναι τα σχολεία να ανοίξουν κανονικά”.

Κανονικά οι βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί
Την ίδια ώρα, κανονικά θα ανοίξουν τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2022, οι βρεφικοί, παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί της χώρας σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Όπως αναφέρει: «Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ενημερώνει ότι οι βρεφικοί, παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί της χώρας, λειτουργούν κανονικά, αύριο Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2022.

Τα ανωτέρω ισχύουν σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην υπ’ αριθ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 81558/2021 (ΦΕΚ Β’ 6290/29-12-2021) ΚΥΑ «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από την Πέμπτη, 30 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 06:00 έως και τη Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2022 και ώρα 06:00».

Για οποιαδήποτε εξέλιξη με σκοπό την διασφάλιση της υγείας, θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση μετά τις οδηγίες των ειδικών».