Επικαιρότητα Κυβέρνηση

Αντεπίθεση Α.Τσίπρα κατά Κ.Μητσοτάκη και Φ.Γεννηματά: «Ποιοι μιλούν για διαπλοκή στα ΜΜΕ;»

«ΑΣΤΡΑΨΕ» Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ

Αντεπίθεση Α.Τσίπρα κατά Κ.Μητσοτάκη και Φ.Γεννηματά «μα ποιοι μιλούν για διαπλοκή» είπε από το βήμα της Βουλής κατά την δευτερολογία οτυ. Νωρίτερα ο πρωθυπουργός δέχτηκε πυρά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την Φώφη Γεννηματά για την εμπλοκή της κυβέρνησης στον ΔΟΛ, με την τοποθέτηση κομματικού στελέχους επικεφαλής, και πέρασε στην αντεπίθεση, στην δευτερομιλία του:

«Γιατί με εγκαλείτε; Θέλετε να λογαριαστούμε; Ποιο ακριβώς είναι το αίτημά σας; Δεν κατάλαβα. Επι 1,5 χρόνο ένα ιστορικό και έγκυρο συγκρότημα έχει καταντήσει να είναι στα όρια του κίτρινου Τύπου και με έχει στοχοποιήσει προσωπικά στην πρώτη σελίδα. Μια με τον ΑΡΚΑ, μια με στίχο του Ελύτη και μια με το editorial των ΝΕΩΝ έρχεστε κύριε Μητσοτάκη», τόνισε για να συνεχίσει:

«Δεν το έκανα να πάρω ένα τραπεζίτη να ζητήσω να δώσει δάνεια και ούτε θα το κάνω. Μας λέτε ότι επειδή ένας πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δέχθηκε να συμμετάσχει στην προσπάθεια των εργαζομένων θέλουμε να κάνουμε καινούρια διαπλοκή και Βόρεια Κορέα. Όταν δικά σας στελέχη μεταπηδούν από τον Τύπο στην πολιτική είναι ελεύθερη αγορά;» αναρωτήθηκε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι θα ήταν αρνητική εξέλιξη να κλείσουν εφημερίδες όπως το Βήμα, τα Νέα, το Εθνος και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα καταβάλει προσπάθειες για να βρεθεί επενδυτής για τον ΔΟΛ.

Από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που έχουν μεγάλες ευθύνες και για την κατάσταση στον αγροτικό τομέα, γιατί διαχειρίστηκαν τις τύχες της χώρας για 40 χρόνια, ακούσαμε κριτική, σχολίασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή.

Δίνοντας απαντήσεις σε ορισμένα από τα σημεία κριτικής που δέχτηκε η κυβέρνηση, είπε ότι στόχος ήταν η επίλυση των καταστροφικών προβλημάτων που κληροδότησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις στο θέμα των πληρωμών. Έχουμε πληρώσει κοντά στα 3,7 δισ. ευρώ για όλους τους τύπους των ενισχύσεων, τόνισε, εκ των οποίων, περίπου 1 δισ. αφορούσε πληρωμές ενισχύσεων που εκκρεμούσαν από το 2011. Κυβέρνηση τότε ήσασταν εσείς και είχατε αφήσει τους αγρότες στο έλεος τους, σχολίασε.

Σημείωσε ότι για πρώτη φορά καταβάλλονται στον ίδιο χρόνο αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ που μέσα στο 2016 ανήλθαν σε 144 εκατ. ευρώ. Μέχρι το τέλος του μήνα θα καταβληθούν πάνω από 160 εκατ. ευρώ που αντιστοιχούν στην επιστροφή φόρου πετρελαίου. Από τα 617 εκατ. που δόθηκαν στους χαμηλοσυνταξιούχους, περίπου τα 250 εκατ. κατευθύνθηκε στους αγρότες, σε αγροτικές συντάξεις, είπε προς τον κ. Μητσοτάκη.

Το 85% των επαγγελματιών αγροτών από τον συνδυασμό ασφαλιστικού και φορολογικού θα βγουν ωφελημένοι

Στο πλαίσιο των απαντήσεων που δίνει στην κριτική που δέχτηκε η κυβέρνηση από την αντιπολίτευση για το Αγροτικό, στο πλαίσιο της προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε στη δευτερολογία του ότι το 85% των επαγγελματιών αγροτών από τον συνδυασμό ασφαλιστικού και φορολογικού θα βγουν ωφελημένοι. Βεβαίως, πρόσθεσε, υπάρχει ένα μικρό ποσοστό που έχει επιβαρύνσεις, ένα 5% που δηλώνουν μεγάλα εισόδηματα.

Με την παρέμβαση μας στο ασφαλιστικό διασώζουμε ένα σύστημα που ήταν υπό κατάρρευση, διότι δεν θα υπήρχε καν κατώτατη σύνταξη αγροτών σε δέκα χρόνια.

Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να περάσει στα χέρια ιδιωτών η Αγροτική Τράπεζα αφού την είχε φεσώσει 240 εκατ.

Την Αγροτική Τράπεζα μέσα σε μια νύχτα η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να περάσει στα χέρια ιδιωτών αφού την είχατε φεσώσει 240 εκατ. δανεικά και αγύριστα. Τα κάνατε καπνό στις τσέπες και στα ταμεία των κομμάτων και τις προεκλογικές εκδηλώσεις, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη δευτερολογία του.

Oι αγρότες γνωρίζουν ότι πάγια αιτήματα 30 και 40 ετών είναι δύσκολο να λυθούν σε σύντομο διάστημα και χρειάζεται ο διάλογος και σχεδιασμός. «Κύριε Μητσοτάκη είναι θράσος και υπερβολή από πλευράς σας να λέτε ότι είμαστε κρυμμένοι και δεν τολμάμε να συνομιλήσουμε με τους αγρότες», σημείωσε, εξηγώντας ότι είναι ο πρώτος πρωθυπουργός μετά τη Μεταπολίτευση που τους κάλεσε να συζητήσουν και μάλιστα εν μέσω κινητοποιήσεων. Δεν σκάγαμε λάστιχα εμείς, ούτε κολπάκια, είπε, τονίζοντας ότι δεν φοβόμαστε την κινητοποίηση και την πάλη του απλού λαϊκού κόσμου.

PRONEWS

1069.GR