Επικαιρότητα Χρυσή Αυγή

Απορρίφθηκε το αίτημα του Λαγού για εξαίρεση του δικαστηρίου

Κορωνοϊός: 7 θάνατοι, 295 νέα κρούσματα και 91 διασωληνωμένοι
Nέα δικαστική έδρα (ίδια εισαγγελική) εξετάζει το αίτημα εξαίρεσης του δικαστηρίου που υπέβαλε ο Γ. Λαγός μέσω του νέου συνηγόρου του Κ. Πλεύρη. ♦ Η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου πρότεινε να απορριφθεί το αίτημα του Λαγού ♦ Καταπέλτης η απόφαση για τα ελαφρυντικά.

Η απόφαση του δικαστηρίου για τα ελαφρυντικά εξαιρεί από κάθε ελαφρυντική περίσταση όλους τους καταδικασθέντες για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, δηλαδή τους Νίκο Μιχαλολιάκο, Χρήστο Παππά, Αρτέμη Ματθαιόπουλο, Ηλία Παναγιώταρο, Ηλία Κασιδιάρη, Γιάννη Λαγό και Γιώργο Γερμενή. Οι ποινές κάθειρξης θα κυμανθούν από 5 έως 15 χρόνια.

Kανένα ελαφρυντικό και στους: Ελένη Ζαρούλια, Παναγιώτη Ηλιόπουλο, Αντώνη Γρέγο, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, Πολύβιο Ζησιμόπουλο, Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση, Νίκο Κούζηλο και Δημήτρη Κουκούτση, στους οποίους η ποινή θα κυμαίνεται από πέντε έως δέκα χρόνια.

Ελαφρυντικά για τους: Αναδιώτη, Τσακανίκα, Χρυσαφίτη, Αγριογιάννη, Ευγενικό, Μαρία, Παπαδόπουλο, Χατζηδάκη, Δήμο, Σκάλκο, Αλεξόπουλο, Μπούκουρα, Μίχο και Αρβανίτη.

Αίτημα εξαίρεσης των τακτικών και αναπληρωματικών δικαστών από τον Γιάννη Λαγό, μετά την ανακοίνωση των δικαστών επί των ελαφρυντικών. Να παραμείνουν στις θέσεις τους η εισαγγελέας και ο αναπληρωτής εισαγγελέας ζήτησε ο καταδικασθείς ευρωβουλευτής.

Nέα έδρα εξετάζει το αίτημα Λαγού. Να απορριφθεί ζήτησε η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου.