Επικαιρότητα Κορωνοΐός

Χαράλαμπος Γώγος: Αν ήταν ο εμβολιασμός υποχρεωτικός στα κέντρα διασκέδασης, θα είχαμε μηδαμινά κρούσματα

Η Βραζιλιάνα καλλονή που τρέλανε ακόμα και τον Πάπα ξαναχτυπά!

Υπέρ του να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός όχι μόνο για τους υγειονομικούς αλλά και για τους εργαζόμενους στην εστίαση τάχθηκε ο Χαράλαμπος Γώγος. Δεν έκρυψε ότι η χαλάρωση των μέτρων και η μετάλλαξη Δέλτα έφεραν την έκρηξη των κρουσμάτων.

Σε κάποιους χώρους, είναι αναγκαίο να είναι ο εμβολιασμός υποχρεωτικός τόνισε ο Χαράλαμπος Γώγος μιλώντας το πρωί της Τετάρτης (07.07.2021) στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Και εκτός από τον κλάδο των υγειονομικών έφερε ως παράδειγμα και την εστίαση.

«Είναι προφανές ότι πρέπει να είναι εμβολιασμένοι. Δεν μπορεί να πηγαίνει κάποιος εμβολιασμένος σε έναν τέτοιο χώρο και να μην είναι εμβολιασμένος αυτός που τον σερβίρει» είπε ο καθηγητής Παθολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της Επιτροπής Ειδικών.

Και σημείωσε ότι αν ο εμβολιασμός ήταν υποχρεωτικός προκειμένου να μπει κανείς σε κέντρα διασκέδασης, δεν θα είχαμε κρούσματα ή εάν υπήρχαν, αυτά θα ήταν μηδαμινά.

Όπως ανέφερε, ο πολλαπλασιασμός στον ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού παρατηρούνταν τις τελευταίες 3-4 μέρες, αλλά χθες (06.07.2021) «πραγματικά υπήρξε, θα μπορούσε κανείς να πει, μια έκρηξη».

Η ραγδαία αυτή αύξηση των κρουσμάτων έχει βάση, αφού τα κρούσματα αυτά σχετίζονται κυρίως με τον συγχρωτισμό στους χώρους διασκέδασης, τόνισε ο Χαράλαμπος Γώγος.

κορονοϊός

Ο καθηγητής πρόσθεσε ότι κανείς δεν ξέρει ακόμα τι ρόλο έχει παίξει η διασπορά του στελέχους Δέλτα στην επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα. «Είμαστε σε φάση έξαρσης της νόσου», είπε.

«Δεν είναι τέταρτο κύμα αλλά μπορεί να θεωρηθεί η αρχή του» πρόσθεσε. Ο καθηγητής εξέφρασε την εκτίμηση πως η επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα σχετίζεται τόσο με την εμφάνιση της μετάλλαξης όσο και με την χαλάρωση του κόσμου ως προς την τήρηση των μέτρων.

Παράλληλα επεσήμανε την αναγκαιότητα του να εμβολιαστεί ο πληθυσμός αφού παράλληλα με τον συγχρωτισμό, δεν υπάρχει η προστασία η οποία παρέχεται τόσο με τον εμβολιασμό όσο και με την εφαρμογή των μέτρων προστασίας, όπως η χρήση μάσκας.