Επικαιρότητα Κρήτη Υγεία

Δείτε την μεταμόρφωση του Βενιζέλειου Νοσοκομείου

Δίκη Χρυσής Αυγής: Στις 12:00 η απόφαση του δικαστηρίου για τις ποινές - Τι θα γίνει με τις αναστολές

Ανοίξαμε τις νέες πτέρυγες, περιηγηθήκαμε στο νεόδμητο κτήριο και ξεναγηθήκαμε από διοίκηση και στελέχη! Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Εντυπωσιάζει η νέα πτέρυγα του Βενιζελείου! Άλλο να το βλέπεις (το θέαμα) από την οθόνη του υπολογιστή ή του κινητού, κι άλλο από κοντά!

Πρόσφατα έγινε μία… μίνι αποκάλυψη από τις αναρτήσεις των Γρηγόρη Πασπάτη και Χάρη Λυδάκη
Σήμερα, με την βοήθεια του δικού μας… φακού, θα γνωρίσουμε και θα γνωρίσετε καλύτερα τις νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις, που “δένουν” αρμονικά με την καλαίσθητη, μοντέρνα και αρχιτεκτονικά δόκιμη χωροθέτηση.

Αλλά επειδή πολλές φορές η εικόνα δεν μπορεί να “πει” πολλά από μόνη της, με τη συνδρομή του Διοικητή του Βενιζελείου Νοσοκομείου Κώστα Τερζάκη και του Προϊστάμενου Διευθυντή της Β’ Παθολογικής Κλινικής του Βενιζελείου Χάρη Λυδάκη, θα ξεναγηθούμε στο εσωτερικό και στο εξωτερικό του (πολλά υποσχόμενου) καινούργιου κτηρίου.

Βενιζέλειο

Ο Διοικητής Κώστας Τερζάκης μάς παραθέτει αρχικά τα ακόλουθα χρήσιμα στοιχεία:
-Το εμβληματικό αυτό έργο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ από την Περιφέρεια Κρήτης
-Η συνολική του επιφάνεια είναι 7.500 τμ.
-Το κόστος ανέρχεται περίπου σε 12 εκατομμύρια ευρώ
-Αποτελείται από τέσσερα επίπεδα: το υπόγειο το ισόγειο, ο πρώτος και ο δεύτερος όροφος.
-Οι κλίνες είναι 83, συν τρεις ειδικών λοιμώξεων
-Στο ισόγειο θα πάει η διοίκηση, οι διοικητικές υπηρεσία, η ιατρική και νοσηλευτική υπηρεσία, η τεχνική υπηρεσία,
-Στον πρώτο όροφο θα βρίσκεται η Α’ Παθολογική, ενώ στον δεύτερο όροφο η Β’ Παθολογική
-Στο υπόγειο θα είναι οι αποθήκες, τα συνεργεία, το φαρμακείο
-Ήδη έχει ξεκινήσει η μετακόμιση ορισμένων κλινικών.
-Μέχρι στιγμής, έχει μετακομίσει η Β’ Παθολογική μαζί με την Αιματολογική Κλινική

“Τώρα προγραμματίζουμε να αναχωρήσει και η Α’ Παθολογική μαζί με την Ογκολογική. Σιγά σιγά θα μεταφερθεί και ο υπόλοιπος παθολογικός τομέας. Αμέσως μετά θα αρχίσει η ανακαίνιση του παλιού κτηρίου” σημειώνει ο κ. Τερζάκης.

Η νέα πτέρυγα έρχεται σε μία εποχή όπου οι υγειονομικές ανάγκες είναι αυξημένες. Ο Διοικητής του Βενιζελείου τοποθετείται επ’ αυτού: “Ήδη, στο νοσοκομείο λειτουργεί μία πτέρυγα Covid. Με την μετακόμιση που θα κάνουμε τώρα θα λειτουργήσει και δεύτερη πτέρυγα, οπότε τα κρεβάτια αυξάνονται σε 78 στην πτέρυγα Covid. Σήμερα έχουμε 33, οπότε ουσιαστικά μιλάμε για λίγο παραπάνω από το διπλάσιο”.

Ο λόγος δίδεται στον Προϊστάμενο Διευθυντή της Β’ Παθολογικής Κλινικής του Βενιζελείου Χάρη Λυδάκη, για επιμέρους λεπτομέρειες: “Έχουμε ιδιαίτερη χαρά να βρισκόμαστε σε ένα καινούργιο κτήριο το οποίο έχει όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές. Στο καινούργιο κτήριο θα μετακομίσουν κατ’ αρχάς οι δύο Παθολογικές Κλινικές, η Β’ Παθολογική στον δεύτερο όροφο και η Α’ Παθολογική στον πρώτο όροφο.

Ο κ. Λυδάκης αναφέρει ακόμα: “Σε κάθε όροφο για τις παθολογικές κλινικές, υπάρχουν 15 δωμάτια, τα περισσότερα εκ των οποίων έχουν δύο κρεβάτια ή ένα κρεβάτι αντίστοιχα. Υπάρχουν τρία μονόκλινα τα οποία είναι αρνητικής πίεσης και δύο θάλαμοι, εντός των οποίων υπάρχουν τέσσερα κρεβάτια.

Αυτές οι υποδομές θεωρούνται αρκετές. Έχουν πολύ καλή χωροθέτηση και πολύ μοντέρνα σχεδίαση. Και νομίζω ότι θα καλύψουν τις ανάγκες για το επόμενο διάστημα. Ταυτόχρονα, υπάρχουν κι άλλες δύο μικρές πτέρυγες με μικρότερο αριθμό κρεβατιών στις οποίες θα στεγαστούν αντίστοιχα δύο μικρότερες κλινικές – πιθανότερα την Αιματολογική και την Ογκολογική”.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

Βενιζέλειο

Βενιζέλειο

Βενιζέλειο

Βενιζέλειο

Βενιζέλειο

Βενιζέλειο

Βενιζέλειο

Βενιζέλειο

Βενιζέλειο

Βενιζέλειο

Βενιζέλειο

ΠΗΓΗ