Ελλάδα Επικαιρότητα

Εισαγγελική έρευνα για τον «Άλλο άνθρωπο» Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και εγκληματική οργάνωση

Εισαγγελική έρευνα για τον «Άλλο άνθρωπο» Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και εγκληματική οργάνωση

Στο «στόχαστρο» ποινικής προκαταρκτικής έρευνας μπαίνει ο ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας «Ο άλλος άνθρωπος», Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, με αφορμή το πόρισμα που συντάχθηκε από την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος υπό τον επικεφαλής της, επίτιμο αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπο Βουρλιώτη.

Την εντολή για τη διενέργεια της έρευνας για τον ιδρυτή της κοινωνικής κουζίνας «Ο άλλος άνθρωπος», Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο, έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνης Ελευθεριανος.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα αναζητηθεί εάν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης,της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (ξέπλυμα μαύρου χρήματος) και της συνέργειας στο ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Στο «μικροσκόπιο» των αρχών θα βρεθούν εκτός από τον ιδρυτή της κοινωνικής κουζίνας Κωνσταντίνο Πολυχρονοπούλο και τα συγγενικά του πρόσωπα σε λογαριασμούς των οποίων φέρονται να είχαν κατατεθεί συγκεκριμένα χρηματικά ποσά.

Η διενέργεια της έρευνας ανατέθηκε στο Τμήμα Προστασίας από Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας. Από την αρχή της έρευνας αναμένεται να ζητηθούν αρμόδιες μια σειρά από κρίσιμα έγγραφα τόσο από τράπεζες για τις κινήσεις των λογαριασμών όσο και από στοιχημάτισε εταιρείες.

ΠΗΓΗ newsit.gr