Επικαιρότητα ΥΠ.ΕΘ.Α

«Εκπαιδευτικές πτήσεις» – Τι απαντά το ΓΕΑ για τις… τιμές στον Πάνο Καμμένο

«Εκπαιδευτικές πτήσεις» – Τι απαντά το ΓΕΑ για τις… τιμές στον Πάνο Καμμένο

Επρόκειτο για δύο αεροσκάφη τύπου Mirage 2000-5 της 331 Μοίρας, που απογειώθηκαν από το αεροδρόμιο της Τανάγρας.

Για «εκπαιδευτικές πτήσεις» κάνει λόγο το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας για πτήσεις F16, κατά τη διάρκεια παράδοσης – παραλαβής του υπουργείου Εθνικής Άμυνας από τον Πάνο Καμμένο στον Ευάγγελο Αποστολάκη.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του ΓΕΑ αναφέρει:

«Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ανακοινώνει ότι η πτήση των αεροσκαφών Μ2000-5 που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019 κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης – παραλαβής του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, εντάχθηκε ως επιμέρους αντικείμενο σε προγραμματισμένη εκπαιδευτική αποστολή, των αεροσκαφών και στο πλαίσιο του ημερήσιου εκπαιδευτικού προγράμματος της 331 Μοίρας».

Υπενθυμίζεται πως αεροσκάφη τύπου Mirage 2000-5 πέταξαν πάνω από το στρατόπεδο Παπάγου (Πεντάγωνο) και έκαναν πτήσεις πάνω από την Αθήνα την ώρα που παρέδιδε την καρέκλα του υπουργείου του ο Πάνος Καμμένος, αποδίδοντάς του τιμές!

Το πρωτοφανές αυτό γεγονός ήρθε να κλείσει τον… τριήμερο αποχαιρετισμό του Πάνου Καμμένου στο υπουργείο που με νύχια και με δόντια κράτησε για τέσσερα σχεδόν χρόνια: Ξεκίνησε με την Θεία Κοινωνία στη Μητρόπολη, την πτήση στα Ίμια, αφού είχε ανακοινώσει την παραίτησή του και ολοκληρώθηκε με την… φαντασμαγορική τελετή και την πτήση του ζεύγους των Mirage σήμερα το πρωί, την ώρα που παρέδιδε την θέση του στον ναύαρχο Αποστολάκη.

Επρόκειτο για δύο αεροσκάφη τύπου Mirage 2000-5 της 331 Μοίρας, που απογειώθηκαν από το αεροδρόμιο της Τανάγρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, την εντολή να πετάξουν τα μαχητικά έδωσε ο νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης.

Μητσοτάκης: Πόσο κόστισαν οι πτήσεις;

«Από πότε σηκώνονται μαχητικά για να αποδώσουν τιμές στους υπουργούς;» ρώτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής και συνέχισε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό: «Μην μου κουνάτε λοιπόν εμένα το δάχτυλο κ. Τσίπρα και απαντήστε μας πόσο στοίχισαν οι πτήσεις μαχητικών αεροσκαφών πάνω από το πεντάγωνο για την τελετή παράδοσης παραλαβής».