Διεθνής Ασφάλεια Επικαιρότητα

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ακυρώνεται η επίσκεψη Λαβρόφ στην Ελλάδα

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ακυρώνεται η επίσκεψη Λαβρόφ στην Ελλάδα

Μια άσχημη εξέλιξη για τις ελληνορωσικές σχέσεις έλαβε χώρα πριν από λίγο καθώς ακυρώνεται η επίσκεψη του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ στην Ελλάδα.

Την είδηση μετέδωσε το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο δήλωση του Ρώσου πρεσβευτή Αντρέι Μασλόφ στην Αθήνα στο TASS . Ο Ρώσος πρεσβευτής δήλωσε «ότι η χρονική στιγμή για την προγραμματισμένη επίσκεψη του Σεργκέι Λαβρόφ στην Ελλάδα το Φθινόπωρο δεν είναι πλέον η κατάλληλη».

Η ελληνική κυβέρνηση είχε προσκαλέσει πριν από ένα μήνα τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών να επισκεφθεί την χώρα μας αλλά οι σχέσεις των δυο χωρών είναι πλέον στο χειρότερο σημείο μετά την απέλαση δυο Ρώσων διπλωματών και την απαγόρευση εισόδου στην χώρα σε άλλους δυο με τις κατηγορίες για υποτιθέμενη εμπλοκή τους σε δωροδοκίες προς Έλληνες αξιωματούχους για δήθεν υποκίνηση διαδηλώσεων κατά της συμφωνίας εκχώρησης της Μακεδονίας (ότι δηλαδή οι Έλληνες πολίτες είναι «υποκινούμενοι» και δεν διαμαρτύρονται αυθορμήτως)

Πρόκειται για μια προσβλητική συμπεριφορά απέναντι στις διαδηλώσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού που προσπαθεί να σώσει την Ιστορία του και τον Ελληνισμό.