Επικαιρότητα Κόσμος

Eurovision 2024: «Γ@μώ την EBU» – Ο Ολλανδός σχολιαστής χάνει την ψυχραιμία του on air για τον αποκλεισμό της χώρας του

Με μία φράση αποστόμωσε τους ρεπόρτερ και ολόκληρη την διοργάνωση της Eurovision, σχολιαστής της Ολλανδίας μιλώντας για τον αποκλεισμό, από τον διαγωνισμό, του ολλανδού Joost Klein που εκπροσωπεί τη χώρα.

Έξαλλος φάνηκε να είναι ο Cornald Maas, που είχε αναλάβει τον σχολιασμό του διαγωνισμού για λογαριασμό της Ολλανδίας κατά την διάρκεια της Eurovision.

Όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα σήμερα Σάββατο (11.05.2024), ο ολλανδός Joost Klein αποκλείστηκε από τον μεγάλο τελικό μετά από ένα περιστατικό βίας που σημειώθηκε μετά τον Β’ Ημιτελικό την Πέμπτη.

Σε ενδιάμεση συνέντευξη Τύπου με την ολλανδική αντιπροσωπεία, ο Maas είπε: «Σχεδόν θα έλεγα… Γ@μήστε την EBU».

Τεταμένο είναι το κλίμα στον φετινό διαγωνισμό με τα όσα εκτυλίσσονται με την συμμετοχή του Ισραήλ και την στάση που έχουν επιλέξει να κρατήσουν κάποιες χώρες απέναντι στον θεσμό.

Υπενθυμίζεται πως λόγος αποκλεισμού της Ολλανδίας ήταν ένα σκηνικό βίας μεταξύ του εκπροσώπου Joost Klein και μίας φωτορεπόρτερ. Το κρατικό κανάλι της χώρας έδωσε την δική του απάντηση θεωρώντας της απόφαση της EBU άδικη.

Επίσης, η περσινή εκπρόσωπος της Νορβηγίας αρνήθηκε να παρουσιάσει το «12άρι» της χώρας της στην βαθμολογία, η Ιρλανδία έχασε την τελευταία της πρόβα με την εμφάνισή της να βρίσκεται στον αέρα, ενώ ο εκπρόσωπος της Γαλλίας διέκοψε την πρόβα του για στείλει ένα μήνυμα ειρήνης κατά του πολέμου στη Γάζα.

ΠΗΓΗ newsit.gr