Επικαιρότητα Τουρκία Πολιτική

Έξαλλος ο Ερντογάν: Όλοι στηρίζουν την Ελλάδα και την Κύπρο- Δεν έχει δουλειά η Ευρώπη στην ανατολική Μεσόγειο

Έξαλλος ο Ερντογάν: Όλοι στηρίζουν την Ελλάδα και την Κύπρο- Δεν έχει δουλειά η Ευρώπη στην ανατολική Μεσόγειο

«Όλες οι Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες στηρίζουν την Ελλάδα και την Κύπρο. Αποκλιμάκωσε και σταματά αμέσως τις προκλήσεις», φαίνεται να του είπε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ

Σαφή θέση υπέρ της Ελλάδας και της Κύπρου για κρίση που διαμορφώνεται στην ανατολική Μεσόγειο πήρε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ κατά τη διάρκεια της συνομιλίας του με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 6 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Die Welt, το οποίο μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open Tv, ο Παντελής Βαλασόπουλος.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Σαρλ Μισέλ είπε στον Ερντογάν «Όλες οι Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες στηρίζουν την Ελλάδα και την Κύπρο. Αποκλιμάκωσε και σταματά αμέσως τις προκλήσεις». Το ίδιο ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο Ερντογάν δεν φάνηκε να εντυπωσιάστηκε καθόλου από όσα του έλεγε ο κύριος Μισέλ. «Να είσαι αμερόληπτος και να μην ανακατεύεται η Ευρωπαϊκή Ένωση σε αυτά τα ζητήματα» φαίνεται να του είπε.

Στο ίδιο ρεπορτάζ ο Γερμανός εκπρόσωπος για θέματα εξωτερικής πολιτικής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), Μίχαελ Γκάλερ, αναφέρει ότι «ο Μισέλ τα είπε έξω από τα δόντια στον Ερντογάν. Ο Τούρκος πρόεδρος παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο και τα δικαιώματα της Ελλάδας».

Επιπλέον, όπως μεταδίδει ο Παντελής Βαλασόπουλος, στη Γερμανία μιλούν για το σχέδιο «3Μ» για να σταματήσει η τουρκική προκλητικότητα και η κρίση στην ανατολική Μεσόγειο, το όνομα προκύπτει από τα ονόματα Μακρόν, Μέρκελ και Μισέλ.

ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έχει αναλάβει το στρατιωτικό μέρος
η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ τη διπλωματική πίεση καθώς είναι η μόνη ηγέτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης που μιλά απευθείας με τον Τούρκο πρόεδρο
ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ έχει αναλάβει πρωτοβουλίες για να γίνει κάποια σύνοδος.

Ο Σαρλ Μισέλ θα έχει τηλεδιάσκεψη τις επόμενες μέρες με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον Πρόεδρο της κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, προκειμένου να προετοιμάσει το ταξίδι του σε Αθήνα και Λευκωσία. Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό εάν θα επισκεφτεί και την Άγκυρα.