Ενοπλες Συγκρούσεις Επικαιρότητα

Ιντλίμπ: Ρωσικές αεροπορικές επιθέσεις εναντίον ανταρτών που υποστηρίζονται από την Τουρκία

Ιντλίμπ: Ρωσικές αεροπορικές επιθέσεις εναντίον ανταρτών που υποστηρίζονται από την Τουρκία

Οι ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις ξεκίνησαν νέες επιδρομές στη βορειοδυτική περιοχή της Συρίας αυτό το Σαββατοκύριακο, πλήττοντας αρκετούς στόχους κατά μήκος της νότιας επαρχίας του Ιντλίμπ.

Όπως αναφέρει το AMN, sύμφωνα με μια αναφορά από τη βορειοδυτική Συρία, οι ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις βομβάρδισαν τις θέσεις μαχητών που υποστηρίζονται από την Τουρκία στην περιοχή Jabal Al-Zawiya του Ιντλίμπ, με αποτέλεσμα μια ισχυρή έκρηξη.

Η αναφορά έλεγε ακόμη πως ότι οι Ρωσικές Αεροπορικές Δυνάμεις χρησιμοποίησαν αεροσκάφη αναγνώρισης για να προσδιορίσουν τις θέσεις των ένοπλων ομάδων πριν ξεκινήσουν αυτές τις βαριές επιθέσεις στις θέσεις των τελευταίων το Σάββατο.

Αυτές οι τελευταίες αεροπορικές επιθέσεις από τις ρωσικές δυνάμεις έρχονται μόνο λίγες ώρες μετά την επίθεση που εξαπέλυσαν οι υποστηριζόμενοι από την Τουρκία αντάρτες εναντίον της Χριστιανική πόλης  Al-Suqaylabiyeh στη δυτική ύπαιθρο της Χαμά.

Το Al-Suqaylabiyeh έχει μεγάλη παρουσία ρωσικού στρατιωτικού προσωπικού, το οποίο έχει αναπτυχθεί στην πόλη από τότε που αναπτύχθηκε για πρώτη φορά στη Συρία το 2015.

Η προαναφερθείσα χριστιανική πόλη της Συρίας είναι επίσης προπύργιο του Συριακού Αραβικού Στρατού (SAA) στη δυτική Χαμά, καθώς χρησίμευσε ως ένας από τους βασικούς τομείς για την υπεράσπιση αυτής της περιφέρειας.

Πηγή: almasdarnews