Επικαιρότητα Εσωτερική Ασφάλεια

Κακοκαιρία Daniel – Κικίλιας: Δεν έχω μάθε να φυγομαχώ, εγκληματικό να σηκωθούν ελικόπτερα την ώρα της καταιγίδας

Σύγκρουση μηχανής της ομάδας ΔΙ.ΑΣ με ΙΧ στο Μαρούσι - Τραυματίστηκε αστυνομικός

«Ο διορισμός των υπουργών είναι αρμοδιότητα του πρωθυπουργού» – Τι είπε για τη συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και για την αντίδραση των Ενόπλων Δυνάμεων

Για την αντίδραση του κρατικού μηχανισμού στην καταστροφική καταιγίδα Daniel στην Θεσσαλία, μίλησε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής, Βασίλης Κικίλιας.

Όπως είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, οι Ένοπλες Δυνάμεις κινητοποιήθηκαν στην ώρα τους και οι εκκενώσεις πραγματοποιήθηκαν μόλις αυτό κατέστη εφικτό. «Θα ήταν εγκληματικό να γίνουν εκκενώσεις νωρίτερα» είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε πως τα ελικόπτερα δεν μπορούσαν να σηκωθούν την ώρα της θεομηνίας.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο να υποβάλει την παραίτησή του ο κ. Κικίλιας είπε: «Εγώ δεν έχω μάθει να φυγομαχώ. Δεν φυγομάχησα το 2014 ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη, δεν φυγομάχησα ως υπουργός Υγείας διαχειριζόμενος την πανδημία. Και τώρα στις μεγαλύτερες πλημμύρες κλπ». Στο ίδιο ερώτημα ο κ. Χατζηνικολάου επανήλθε με τον κ. Κικίλια να επαναλαμβάνει πως την σύνθεση της κυβέρνησης την αποφασίζει ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Αναφορικά με το εάν όλα έγιναν σωστά, την ώρα που ο αριθμός των νεκρών είναι διψήφιος και έχουν καταστραφεί σημαντικές υποδομές, ο κ. Κικίλιας είπε πως η Πυροσβεστική Υπηρεσία ήταν παρούσα, όπως και οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Αναφορικά με την συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση ο κ. Κικίλιας είπε πως από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκαν οι δήμοι και η περιφέρεια. Όπως δε συμπλήρωσε, το προηγούμενο διάστημα έγιναν πολλά αντιπλημμυρικά έργα.