Επικαιρότητα Κορωνοΐός

Κορωνοϊός: Προβληματισμός για τον αριθμό των διασωληνωμένων – Το σχέδιο για τις ΜΕΘ

Κορωνοϊός: Προβληματισμός για τον αριθμό των διασωληνωμένων - Το σχέδιο για τις ΜΕΘ

Κρίσιμες θα είναι, όπως όλα δείχνουν, οι επόμενες ημέρες, καθώς κυβέρνηση και επιστήμονες περιμένουν να δουν πώς θα εξελιχθεί η διασπορά του Κορωνοϊού στη χώρα μας, με φόντο την εφαρμογή από σήμερα, Τρίτη, των νέων αυστηρών μέτρων σε όλη την επικράτεια, ενώ ήδη δύο περιφερειακές ενότητες, η Θεσσαλονίκη και οι Σέρρες, έχουν τεθεί σε καθεστώς lockdown.

Ο προβληματισμός, ωστόσο, των υγειονομικών αρχών αφορά πλέον στον ιδιαίτερα υψηλό αριθμό των διασωληνωμένων.

Ειδικότερα, από χθες Δευτέρα, συνολικά 153 άτομα νοσηλεύονται στις ΜΕΘ της χώρας. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 35 (22.9%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 90.8%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 294 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Κατά τα λοιπά, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε τη Δευτέρα 1.152 νέα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στη χώρα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 42.080, εκ των οποίων το 54.9% άνδρες.

Από τα νέα κρούσματα, τα 96 συνδέονται με συρροές και 33 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Εκ του συνόλου των κρουσμάτων 4.176 (9,9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 13.821 (32,8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Παράλληλα καταγράφηκαν επτά νέοι θάνατοι και 642 θάνατοι συνολικά στη χώρα. 248 (38.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.3% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.