Αθλητικά Επικαιρότητα

Μάριος Ηλιόπουλος: Ποιος είναι ο εφοπλιστής που αναλαμβάνει τα ηνία της ΠΑΕ ΑΕΚ από τον Δημήτρη Μελισσανίδη

Ο Μάριος Ηλιόπουλος, ο οποίος αναλαμβάνει τα ηνία της ΠΑΕ ΑΕΚ είναι ο μεγαλύτερος Έλληνας ακτοπλόος εφοπλιστής. Είναι συνιδρυτής και υπεύθυνος στρατηγικού σχεδιασμού και ανάπτυξης στην εταιρία SeaJets, η οποία από το 1989 διαχειρίζεται το μεγαλύτερο στόλο ταχυπλόων παγκοσμίως.

Σχετικά με τον εφοπλιστή που αναλαμβάνει τα ηνία της ΠΑΕ ΑΕΚ, είναι γνωστό ότι κυριαρχεί στο Αιγαίο και στις ενδοκυκλαδικές θαλάσσιες συγκοινωνίες, καθώς μέσω της SeaJets ελέγχει 29 πλοία, από τα οποία τα 24 είναι ταχύπλοα και τα άλλα 5 συμβατικά.

Ο ίδιος φιλοδοξούσε, επίσης, να δημιουργήσει μια μεγάλη εταιρεία κρουαζιερόπλοιων, αλλά ο στόλος που αγόρασε παροπλίστηκε εξαιτίας της πανδημίας. Όλοι έλεγαν ότι δε θα πετύχει, όμως φαίνεται πως η αγορά των κρουαζιερόπλοιων εξελίσσεται σε κερδοφόρο εγχείρημα. Δραστηριοποιείται ακόμη στα ποντοπόρα πλοία, όπως και ο αδερφός του, Αντώνης Ηλιόπουλος, με διαφορετικές ναυτιλιακές εταιρείες.

Πρόκειται για έναν εφοπλιστή με ιδιόρρυθμο χαρακτήρα, ο οποίος χαρακτηρίζεται από αντισυμβατικότητα, καθώς παρά τα πλούτη και τη δύναμη που έχει, αποφεύγει τις επισημότητες και τα επιβεβλημένα dress code.

Ο εθισμός του Μάριου Ηλιόπουλου με την ταχύτητα, τον έκανε από μικρό να τρέχει κάνοντας σούζες στο Ψυχικό με μία enduro μηχανή. Σήμερα έχει αφήσει την μηχανή, αλλά όντας λάτρης της αδρεναλίνης συμμετέχει σε αγώνες ανάβασης και έχει δεκάδες διακρίσεις.

Επιπρόσθετα, σημαντικό είναι το φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο που έχει αναπτύξει. Για παράδειγμα, κατά την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι, η SeaJets με το πλοίο του Tera Jet έσπευσε στην θαλάσσια περιοχή και προσέφερε βοήθεια σε πάνω από 700 ανθρώπους, διασώζοντας και μεταφέροντας τους σε μεγαλύτερα πλοία. Επιπλέον, διοργανώθηκε εκδήλωση στο Tera Jet, που φιλοξένησε 500 παιδιά πυρόπληκτων οικογενειών.

Ο κος Ηλιόπουλος προσέφερε το 10% του εισιτηρίου από και προς το λιμάνι της Ραφήνας με το Tera Jet από τις 26 Ιουλίου μέχρι το τέλος της σεζόν του 2018 για την ανοικοδόμηση των σπιτιών στο Μάτι.

Από το 2016, ο κος Ηλιόπουλος προσφέρει δωρεάν μεταφορά ασθενών που δηλώνουν μόνιμη κατοικία στις Κυκλάδες, μαζί και τους συνοδούς τους, σε νοσοκομεία της Αττικής με ασθενοφόρο αυτοκίνητο.

Στη Σαντορίνη συνέβαλε στην αποκομιδή σκουπιδιών στους δρόμους του νησιού, καλύπτοντας 55 χλμ. δρόμου από τις 31 Αυγούστου 2018.

Παράλληλα, προσέφερε δωρεάν προσομοιωτή γέφυρας πλοίου τύπου Transas Navigational Simulator Classroom NTRO 5000 στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού στον Ασπρόπυργο.

Το ERC 2018 είχε ελληνικό χρώμα με χορηγό τη SeaJets, το λογότυπο της οποίας κοσμούσε το αγωνιστικό αυτοκίνητο του πρωταθλητή Ευρώπης 2018 Alexey Lukyanuk.

Ταυτόχρονα, είναι χορηγός στις ομάδες των Κυκλάδων, Πανναξιακός, Φοίνικας Σύρου, της Κύμης στο Μπάσκετ, καθώς και σε τοπικές δραστηριότητες όπως το Mykonos Run, Folegandros Sunset trail, Serifos Sunset race και Cyclades Regatta.
ΠΗΓΗ newsit.gr