Διεθνής Πολιτική Επικαιρότητα

Μπάιντεν: Πρόβλημα ο υποχρεωτικός ή μη εμβολιασμός των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων

"Πασχαλινή" αστυνομική επιχείρηση "χάλασε" τα σχέδια των χασισοκαλλιεργητών

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι δεν έχει ακόμη αποφασίσει αν όλο το προσωπικό των αντρών και γυναικών των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, θα πρέπει υποχρεωτικά να κάνουν ένα εμβόλιο κατά της COVID-19 σύμφωνα με μία συνέντευξη του, στο NBC που μεταδόθηκε σήμερα.

Ο Μπάιντεν δήλωσε ότι θα είναι «μία σκληρή απόφαση» προσθέτοντας ότι μία σοβαρή σκέψη είναι το γεγονός ότι τα μέλη του στρατιωτικού προσωπικού βρίσκονται συχνά, σε μικρή απόσταση το ένα από το άλλο.

Σημειώνεται πως ο Πρόεδρος των ΗΠΑ κατά την πρόσφατη ομιλία του ενώπιον του Κογκρέσου, αναφέρθηκε στους ανταγωνισμούς ισχύος με την Κίνα και την Ρωσία, λέγοντας πως δεν επιδιώκει την «κλιμάκωση» με τη Ρωσία, ωστόσο επέμεινε στο ότι η Μόσχα θα καλείται να δίνει λόγο για τις πράξεις της.

Οι αιχμές του Αμερικανού Προέδρου

«Είπα καθαρά στον πρόεδρο (της Ρωσίας Βλαντιμίρ) Πούτιν πως αν και δεν επιδιώκουμε την κλιμάκωση, οι ενέργειές τους (σ.σ. των Ρώσων) θα έχουν συνέπειες», είπε ο αρχηγός του αμερικανικού κράτους το βράδυ της Τετάρτης (πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ώρα Ελλάδας).

«Όμως θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε όταν αυτό εξυπηρετεί κοινά συμφέροντα», συμπλήρωσε ο κ. Μπάιντεν. Νωρίτερα στη διάρκεια της ομιλίας του, ο Αμερικανός πρόεδρος διαβεβαίωσε πως η κυβέρνησή του δεν θέλει «τη σύγκρουση με την Κίνα», όμως είναι «έτοιμη να υπερασπιστεί τα (αμερικανικά) συμφέροντα σε όλα τα πεδία».

Η κυβέρνηση Μπάιντεν, όπως και εκείνη του Ρεπουμπλικάνου προκατόχου του Ντόναλντ Τραμπ, αντιμετωπίζει την Κίνα ως μείζονα στρατηγικό ανταγωνιστή. «Η Κίνα και άλλες χώρες έρχονται με φόρα», είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters