Ενοπλες Συγκρούσεις Επικαιρότητα

Ο Ισραηλινός Υποπτέραρχος μιλά στην κάμερα και δείχνει τον δρόμο στην Ελλάδα: «Το F-35 έχει τεράστιες δυνατότητες»

Συνάντηση τώρα Κοτζιά-Μπόλτον: «Μπορείτε να αντικαταστήσετε την Τουρκία; » το ερώτημα των ΗΠΑ – Αποκτούν και επίσημα νέα βάση στην χώρα μας

Μια νέα εποχή στην Μέση Ανατολή αλλά και στη Μεσόγειο εγκαινίασε σήμερα το Ισραήλ με την ανοικτή παραδοχή -και όχι μόνο- της επιχειρησιακής χρήσης των F-35 Adir. Ξεκάθαρος στόχος πλέον Συρία και Ιράν, χώρες στις οποίες θα έχουμε δραματικές εξελίξεις τις επόμενες ημέρες και σε δεύτερο στάδιο, η Τουρκία…

Τα όσα είπε ο Ισραηλινός Υποπτέραρχος, είναι πολύ σημαντικά για το ελληνικό μέλλον. Το πρώτο βάπτισμα πυρός – με ισραηλινά βέβαια ηλεκτρονικά στα F-35 – μπορεί να προσφέρει αρκετές χρήσιμες πληροφορίες στην ΠΑ.

Επίσης η χτεσινή απόφαση για «στρατηγικό διάλογο» ΗΠΑ-Ελλάδας και σε στρατιωτικά ζητήματα , όπως ειπώθηκε στην συνέντευξη Ν.Κοτζιά μετά την συνάντηση με τον Μ.Πομπέο, ανοίγει δίαυλο επικοινωνίας για πολλά επιμέρους εξοπλιστικά προγράμματα.

Στην δημοσιότητα δόθηκε πριν λίγο, απόσπασμα από την ομιλία του Ισραηλινού Υποπτεράρχου Αμικάμ Νόρκιν προς τους Διοικητές 20 ξένων Πολεμικών Αεροποριών.

«Γνωρίζετε ότι κερδίσαμε τον διαγωνισμό της Eurovision με το τραγούδι «Τοy» (παιχνίδι). 

«Λοιπόν, το F-35 δεν είναι παιχνίδι» είπε ο Norkin αναφερόμενους στους στίχους του τραγουδιού της Netta Barzilai.

Ο Διοικητής της Αεροποριάς του Ισραήλ έδειξε την φωτογραφία με το F-35 πάνω από την Βυρηττό, μια πράξη που μπορεί να εκληφθεί και ως απειλή κατά της Χεζμπολάχ.

Δείτε εδώ το Βίντεο