Επικαιρότητα Κυβέρνηση

Π.Καμμένος : «Είχα μιλήσει με Α.Τσίπρα & είχε συμφωνήσει για αμερικανικές βάσεις & για Σχέδιο Β»!

Π.Καμμένος : «Είχα μιλήσει με Α.Τσίπρα & είχε συμφωνήσει για αμερικανικές βάσεις & για Σχέδιο Β»!

Απαντήσεις στα ερωτήματα που προκλήθηκαν έπειτα από τις δηλώσεις του στις ΗΠΑ για το plan B στη συμφωνία των Πρεσπών και για νέες αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα, δίνει ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Πάνος Καμμένος, μέσω twitter.

Ο κ. Καμμένος διαψεύδει ότι συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα καθώς, όπως λέει, αυτά τα είχαν συζητήσει και είχε συμφωνήσει ο Α.Τσίπρας, ενώ αναφορικά με τις νέες αμερικανικές βάσεις αυτές ήδη υπάρχουν.

«Υπάρχει όντως ενδοκυβερνητική κρίση; Οχι, φυσικά! Θέλουν να δείξουν ότι υπάρχει κρίσηγια να ψαρέψουν ο μεν Α.Τσίπρας στα «θολά νερά» της κεντροαριστεράς και ο μεν Π.Καμμένος στα πιο διάφανα, αλλά αφιλόξενα πλέον για αυτόν, νερά της «καθαρής» δεξιάς.

Οι δηλώσεις Π.Καμμένου («master στον «ανορθόδοξο» πολιτικό πόλεμο) στις ΗΠΑ, ήταν απόλυτα ισορροπημένες και βόλευαν απόλυτα τις κυβερνητικές επιδιώξεις και φυσικά τύγχαναν της απολύτου έγκρισης του Α.Τσίπρα.

Είχαν άλλωστε συζητηθεί στην τελευταία συνάντηση των δύο ανδρών, πριν το ταξίδι Π.Καμμένου στις ΗΠΑ.

Αριστοτεχνικά, θα λέγαμε, στημένες: Από την μία με το «Σχέδιο Β» για το Σκοπιανό, «έκλεισε το μάτι» στην Ρωσία, εν όψει της επίσκεψης Τσίπρα στην Μόσχα στις 12 Δεκεμβρίου, δείχνοντας ότι μέρος τουλάχιστον της ελληνικής κυβέρνησης αντιλαμβάνεται ότι η συμφωνία των Πρεσπών θα πνιγεί στη λίμνη, λόγω ρωσικού βέτο στον ΟΗΕ.

Από την άλλη, με τις προτεινόμενες αμερικανικές βάσεις σε Βόλο, Λάρισα και Αλεξανδρούπολη «αγκάλιασε» τους «μόνους συμμάχους που έχει η Ελλάδα», όπως είπε, τις ΗΠΑ! Βέβαια οι ΗΠΑ δεν μπορούν (λόγω υψηλής δαπάνης) και δεν θέλουν να κάνουν κι άλλες βάσεις στην Ελλάδα.

Απλά θέλουν να έχουν την δυνατότητα να μπαινοβγαίνουν ελεύθερα στην 110 ΠΜ στην Λάρισα με τα UAV, πράγμα που έτσι ή αλλιώς, κάνουν, να έχουν ένα μικρό κλιμάκιο για τα AH-64D Apache στο Στεφανοβίκειον, έδρα των ελληνικών Apache, κάτι που θα γίνει άμεσα ή έχει ήδη γίνει και να ελέγχουν την Αλεξανδρούπολη, μια πόλη που παραλίγο να την χάσουν από την ρωσική διείσδυση στην περιοχή, κάτι που φαίνεται να το πετυχαίνουν.

Ο Π.Καμμένος με την ίδια ευκολία που μίλησε για «βάσεις» είχε μιλήσει και για παραγωγή «Καλάσνικοφ» στην ΕΒΟ του Αιγαίου, εν μέσω ΝΑΤΟϊκού εμπάργκο στα ρωσικά όπλα.

Με την ίδια ευκολία επισκέφθηκε την Μόσχα και μίλησε στην σύνοδο ασφάλειας τον Απρίλιο του 2015 εν μέσω αμερικανικού εμπάργκο. Και μετά ο τότε Αμερικανός ΥΠΑΜ ακύρωσε την συνάντηση μαζί του. 

Ο Π.Καμμένος είχε ενημερώσει πλήρως τον Α.Τσίπρα για το τι θα έλεγε στις ΗΠΑ. Και αυτός είχε συμφωνήσει.

Μιλάνε σε άλλα ακροατήρια στο εσωτερικό και σε άλλα στο εξωτερικό. Είναι μια ιδιότυπη προσέγγιση πολιτικών αντίθετων που στηρίζονται σε δύο πολιτικούς χαρακτήρες που έχουν «δέσει» απολυτα.

Όλα τα άλλα είναι «μούφες» για λαϊκή κατανάλωση»