Ενοπλες Συγκρούσεις Επικαιρότητα

Παραδόθηκαν οι ισλαμιστές στη νότια Συρία – Ξεκινάει η μάχη της Ιντλίμπ

Παραδόθηκαν οι ισλαμιστές στη νότια Συρία - Ξεκινάει η μάχη της Ιντλίμπ

Μετά την καταιγιστική προέλαση του συριακού Στρατού στη νότια Συρία οι ισλαμιστές στο τελευταίο προπύργιο τους στην περιοχή συμφώνησαν να παραδοθούν.

Πρόκειται για μία από τις κατεχόμενες περιοχές της Νταράα, συγκεκριμένα την ανατολική η οποία είναι και το τελευταίο αστικό κέντρο υπό έλεγχο από τους ισλαμιστές.

Οι συντριπτικές ήττες των τελευταίων 3 ημερών ανάγκασαν τους ισλαμιστές να συνθηκολογήσουν όπως αναφέρει το ρωσικό Επιτελείο.

Μαζί με τους ισλαμιστές της Daraa, θα συνθηκολογήσουν και υπολείμματα των δυνάμεών τους στα Nassib Crossing, Umm Mayathan και Al-Taybah στο νότιο μέρος της περιφέρειας στα σύνορα με το Ισραήλ και την Ιορδανία.

Το Russian Reconciliation Center θα εισέλθει σε αυτές τις ανταρτοκρατούμενες περιοχές και θα αρχίσει να συγκεντρώνει όλα τα βαρέα όπλα του λεγόμενου Free Syrian Army (FSA)

Μόλις παραδοθεί ο βαρύς οπλισμός τότε θα αναπτυχθεί η ρωσική στρατιωτική αστυνομία για να επιβάλλει την ασφάλεια στον κόσμο.

Για την συριακή κυβέρνηση είναι πολύ μεγάλη νίκη διότι ουσιαστικά έχει τελειώσει την εκστρατεία της στη νότια Συρία και άνοιξε πάλι το Πέρασμα του Nassib το οποίο παρέμενε κλειστό για 3 χρόνια

Ακόμα απομένει η δυτική Daraa η οποία δεν περιλαμβάνεται στην συμφωνία αλλά έχοντας περικυκλωθεί από όλες τις πλευρές θεωρείται βέβαιο ότι στο τέλος θα συνθηκολογήσει και αυτή και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Συνολικά το 65% της νότιας Συρίας έχει ανακαταληφθεί αλλά το 35% που απομένει είναι κυρίως έρημος…

Ήδη η συριακή κυβέρνηση προσανατολίζεται στο να συγκεντρώσει δυνάμεις για την τελική εκστρατεία της Ιντλίμπ καθώς αυτή είναι τελευταία περιοχή που ο συριακός Στρατός ΜΠΟΡΕΙ να ανακαταλάβει.

Οι κουρδοκρατούμενες και τουρκοκρατούμενες περιοχές δεν είναι στο χέρι του συριακού Στρατού για να απελευθερωθούν καθώς αυτό εξαρτάται από την Άγκυρα και την Ουάσιγκτον.

Σημειώνεται ότι οι Κούρδοι ελέγχουν και μέρος των πετρελαιοπηγών της Ντέιρ Εζόρ τις οποίες τις υπερασπίζουν αμερικανικές αεροπορικές δυνάμεις.

Η ρωσική Αεροπορία εξαπέλυσε μια μαζική επίθεση στις περιφέρειες που κατέχουν ισλαμιστές στο νότιο Ιντλίμπ της Συρίας.
Η Αεροπορία της Ρωσίας, έχει ξεκινήσει μαζικές αεροπορικές επιθέσεις κατά βάσεων της Tahrir Al-Sham Hay’at και της Τουρκμένικης Ισλαμικής Οργάνωσης (TIP) στην περιοχή Jisr Al-Shughour του Ιντλίμπ,.
Τα ρωσικά μαχητικά πραγματοποίησαν τις επιθέσεις από το στρατιωτικό αεροδρόμιο του Abu Dhohour για πρώτη φορά.Θεωρείται μια προπαρασκευαστική ενέργεια για την επίθεση που σύντομα θα ξεκινήσει. Στην μάχη της Ιντλίμπ θα συμμετάσχουν Σύροι, Ρώσοι, Τούρκοι και Ιρανοί, ενώ μετά την ανακατάληψη της θα τεθεί υπό τον έλεγχο Σύρων και Ρώσων κατά το πρότυπο της Μάμπιτζ η οποία έχει τεθεί υπό τουρκικό και αμερικανικό έλεγχο.