Ελλάδα Επικαιρότητα

Πάρνηθα: Φωτογραφία ντοκουμέντο από τη στιγμή που ξέσπασε η φωτιά

Μια φωτογραφία ντοκουμέντο από το χρονικό σημείο το οποίο ξεκίνησε η φωτιά στην Πάρνηθα, δόθηκε στη δημοσιότητα.

Η φωτιά στην Πάρνηθα εντοπίστηκε γρήγορα από drones της Πυροσβεστικής με αποτέλεσμα να υπάρξει άμεση και συντονισμένη επέμβαση από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Τα drones άλλωστε αποτελούν ένα σημαντικό όπλο στη «φαρέτρα» της Πυροσβεστικής αφού τα πρώτα λεπτά είναι κρίσιμα για την έκβαση της κατάστασης στα πύρινα μέτωπα.

Όσον αφορά τη φωτιά στην Πάρνηθα που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου (29/06/2024) η κατάσταση είναι πολύ βελτιωμένη και δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, όπως άλλωστε είχε κάνει γνωστό νωρίτερα ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

«Στις δυόμιση ώρες από την έναρξη της η φωτιά στο Κατσιμίδι στην Πάρνηθα είναι χωρίς ενεργό μέτωπο», τόνισε ο υπουργός και συμπλήρωσε: «Βέβαια με διάσπαρτες εστίες, οι οποίες θα δουλευτούν όλο το βραδύ, άρα η προσπάθεια μας και η μάχη μας δεν έχει τελειώσει. Στην περιοχή έπνεαν από το μεσημέρι άνεμοι 8 μποφόρ με ριπές 9. Επιχείρησαν 17 εναέρια μέσα, πολύ ισχυρές επίγειες δυνάμεις, η Περιφέρεια με τις υδροφόρες της, ο Στρατός, οι εθελοντές μας με τα αυτοκίνητα τους, οι δασάρχες, η ΕΛΑΣ, η Δασική Υπηρεσία φυσικά.

Ήταν συγκλονιστική η προσπάθεια των πυροσβεστών μας και τους ευχαριστώ από καρδιάς. Και πιστεύω ότι θα πρέπει να συνεχίσουμε με αυτόν τον τρόπο. Επαναλαμβάνω ότι είναι χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά, αλλά έχει δρόμο μπροστά και θα δουλευτεί όλη τη νύχτα».

ΠΗΓΗ newsit.gr