Ενοπλες Συγκρούσεις Επικαιρότητα

Πάτησαν ανατολικά του Ευφράτη οι Τούρκοι – Δύο οι άξονες της εισβολής

Πάτησαν ανατολικά του Ευφράτη οι Τούρκοι - Δύο οι άξονες της εισβολής

Στρατεύματα της Τουρκίας άρχισαν να περνούν μέσα στο έδαφος της βορειοανατολικής Συρίας, για να απωθήσουν Κούρδους μαχητές που ελέγχουν τη συνοριακή γραμμή, δήλωσε Τούρκος αξιωματούχος στο Bloomberg.

Mια μικρή προωθημένη ομάδα τουρκικών δυνάμεων μπήκε νωρίς το πρωί από δύο σημεία στη Συρία, κοντά στις πόλεις Ταλ Αμπιάντ και Ρας αλ Αϊν προκειμένου να προετοιμάσει το έδαφος για την ευρεία εισβολή, είπε ο αξιωματούχος τηρώντας την ανωνυμία του στο πρακτορείο. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν σχόλια από την κουρδική πλευρά.

Πάντως, λίγα λεπτά μετά, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας αρνήθηκε ότι έχει ξεκινήσει η εισβολή στη Συρία. Ο Ακάρ ανέφερε ότι οι προετοιμασίες για την εισβολή συνεχίζονται, σύμφωνα με τον τουρκικό τηλεοπτικό σταθμό NTV, διαψεύδοντας τις φήμες ότι έχει ήδη ξεκινήσει η εισβολή.
«Οι προετοιμασίες και οι μεταφορές που σχετίζονται με την εισβολή συνεχίζονται. Τις κάνουμε προσεκτικά, σε συνεννόηση με τον αρχηγό του Στρατού μας», δήλωσε ο Ακάρ.

Πάτησαν ανατολικά του Ευφράτη οι Τούρκοι - Δύο οι άξονες της εισβολής

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι ο συριακός Στρατός συγκεντρώνει δυνάμεις στην Deir Ezzor για να εκμεταλλευθεί μια μεγάλη τουρκική επίθεση κατά των Κούρδων στα βόρεια με μια αντίστοιχη από τη νότια πλευρά του συριακού Κουρδιστάν.

«Οι εργασίες μας για την επιχείρηση (στη Συρία) συνεχίζονται, οι προετοιμασίες είναι σε εξέλιξη», δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας, Χουλούσι Ακάρ.

Σε δηλώσεις του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu από τη Σχολή Αεροπορίας, ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι παρακολουθούν τις εξελίξεις στενά με τους αρχηγούς των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

Η ουσία όμως είναι ότι πλέον οι τουρκικές δυνάμεις ξεκίνησαν την εισβολή τους και μένει να φανεί αν αυτό θα έχει συνέχεια ή θα υπάρξει κάποια εξέλιξη στην πρόσκληση Άσαντ στους Κούρδους για επανένταξή τους στον συριακό εθνικό «κορμό».

 

pronews.gr