Ελληνική Πολιτική Επικαιρότητα

Σκέρτσος σε Κασσελάκη για το πόθεν έσχες του: Εκτός από «πλακίτσα», πουλάτε και «τρελίτσα»

Συνεχίζεται η online κόντρα ανάμεσα στον υπουργό Επικρατείας και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – «Επιτέλους καταλάβετε ότι είστε πολιτικό πρόσωπο και όχι ουρανοκατέβατος influencer με αδήλωτους πόρους» – Νέες αναφορές στο πάρτι της Ύδρας

Κορυφώνεται η online κόντρα που έχει ξεσπάσει τα τελευταία 24ωρα ανάμεσα στον Άκη Σκέρτσο και τον Στέφανο Κασσελάκη σχετικά με το πόθεν έσχες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Με νέα ανάρτηση, ο υπουργός Επικρατείας υπογραμμίζει ότι ο κ. Κασσελάκης «δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από έκτακτες ρυθμίσεις μετατρέποντας την εξαίρεση σε κανόνα», κάνοντας λόγο για πανάκριβα σπίτια που ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια ανά την Ελλάδα και τον κόσμο και τα οποία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «επιδεικνύει προκλητικά σαν να είναι ο κανόνας, αποκρύπτοντας, όμως, και το “πόθεν” και το “έσχες” τους».

«Εκτός από “πλακίτσα” δηλαδή, πουλάτε και “τρελίτσα”. Όλα αυτά δεν είναι ο κανόνας και δεν εκπροσωπούν την ελληνική κοινωνία» λέει χαρακτηριστικά ο υπουργός επικρατείας αναφερόμενος στον κ. Κασσελάκη.

skertsos_anartisi___1_

Διαβάστε παρακάτω την τελευταία ανάρτηση του κ. Σκέρτσου:

«Επιτέλους μετά από τόσες παρελκυστικές και ψευδείς ανακοινώσεις για φέτες και λάδια, Στέφανος Κασσελάκης – Stefanos Kasselakis αναγκαστήκατε να μιλήσετε πολύ αργά το βράδυ του Σαββάτου για την “ταμπακέρα”, δηλαδή για τη δήλωση περιουσιακής σας κατάστασης που αρνείστε να καταθέσετε.
Και πάλι, όμως, διαπράττετε ένα σοβαρό πολιτικό λάθος ξεχνώντας ποιος είστε και τι ρόλο υπηρετείτε. Ο πολιτικός ηγέτης ενός κόμματος που λέει ότι διεκδικεί την εξουσία και μάχεται για τη διαφάνεια -ακόμη κι αν έχει μόλις “προσγειωθεί” στην Ελλάδα και ξέρει ελάχιστα για αυτήν-, δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από έκτακτες ρυθμίσεις μετατρέποντας την εξαίρεση σε κανόνα. Ούτε να συγχέει το “νόμιμο” με το “ηθικό”. Οφείλει ο ίδιος να παράγει τον κανόνα και το παράδειγμα μέσα από τη δημόσια στάση του.
Εσείς, δυστυχώς, κάνετε το αντίστροφο, επιχειρώντας καθημερινά να μετατρέψετε με τη δημόσια παρουσία σας την αρνητική εξαίρεση σε αρνητικό κανόνα.
Και επειδή φαίνεται ότι τα έχετε μπερδέψει κάπως στο μυαλό σας, να σας το κάνω πιο λιανά: δεν μας ενδιαφέρουν ως πολίτες ούτε οι ιδιωτικές συζητήσεις με τη μητέρα σας ούτε τα παιχνίδια με το κατοικίδιο σας, που με ευκολία μετατρέπετε σε δημόσιο θέαμα. Δεν ανήκουν στο δημόσιο χώρο ούτε στη σφαίρα του πολιτικού, όσο κι αν εσείς θεωρείτε ότι μας απασχολούν.
Μας αφορούν, όμως, άμεσα τα περιουσιακά σας στοιχεία από τα οποία ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια πανάκριβα σπίτια ανά την Ελλάδα και τον κόσμο και τα οποία επιδεικνύετε προκλητικά σαν να είναι ο κανόνας. Αποκρύπτοντας, όμως, και το “πόθεν” και το “έσχες” τους. Εκτός από “πλακίτσα” δηλαδή, πουλάτε και “τρελίτσα”. Όλα αυτά δεν είναι ο κανόνας και δεν εκπροσωπούν την ελληνική κοινωνία.
Κ. Κασσελάκη επιτέλους καταλάβετε ότι είστε πολιτικό πρόσωπο και όχι ουρανοκατέβατος influencer των κοινωνικών δικτύων με αδήλωτους πόρους.
Προσωπικά, ως υπόχρεος κατάθεσης δήλωσης περιουσιακής κατάστασης, την οποία σέβομαι και τηρώ, και από την οποία προκύπτει ότι από το 2019 έως σήμερα έχω απωλέσει τα 2/3 των καταθέσεών μου λόγω της ενασχόλησής μου με την πολιτική, σας καλώ να πράξετε το πολιτικά αυτονόητο και έντιμο.
Σας καλώ να σταματήσετε να λειτουργείτε ως πολιτική και ηθική εξαίρεση: καταθέστε πριν τις ευρωεκλογές της επόμενης Κυριακής τη δήλωση περιουσιακής σας κατάστασης.
Υ.Γ. Ελπίζω να μην σας χάλασα το χαλαρό προεκλογικό Σαββατοκύριακο στις Σπέτσες και την Ύδρα, όπου είμαι βέβαιος ότι συζητούσατε με τους πλούσιους φίλους σας τις τιμές της φέτας και του λαδιού…εύχομαι μόνο να μην βρίσκονται αυτοί πίσω από την απόφασή σας να μην τα βάλετε με τους πολυεθνικούς κολοσσούς.»

Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί, λίγες ώρες νωρίτερα, μία ακόμη αιχμηρή ανάρτηση του υπουργού επικρατείας, όπου επισημαίνε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι παγκόσμια πρωτοτυπία να μην έχει καταθέσει παρανόμως μετά την παρέλευση 90 ημερών από την ανάληψη των αρχηγικών του καθηκόντων -και όπως ο νόμος ορίζει- την αρχική δήλωση περιουσιακής κατάστασης.

skertsos_anartisi___2_

Το χρονικό της κόντρας

Ο «πόλεμος» στο διαδίκτυο μεταξύ του Άκη Σκέρτσου και του Στέφανου Κασσελάκη ξεκίνησε από ένα βίντεο που ανήρτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για τις τιμές στα σούπερ μάρκετ.

Ο Στέφανος Κασσελάκης σχολίασε τις αναφορές Σκέρτσου για τις διαφορετικές τιμολογήσεις των πολυεθνικών στις χώρες της ΕΕ – και άλλη μία φορά στάθηκε στις διαφορές τιμών που καταγράφονται από χώρα σε χώρα, χωρίς να αναφερθεί στην επιστολή Μητσοτάκη στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Οι αναφορές του προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του υπουργού Επικρατείας ο οποίος του απάντησε ότι ουσιαστικά υπερασπίζεται τις καταχρηστικές πρακτικές των πολυεθνικών και τον κάλεσε να δώσει στη δημοσιότητα το πόθεν έσχες του.