Γ.Ε.ΕΘ.Α. Επικαιρότητα

Στα Ίμια και σε χαμηλό ύψος με Mirage 2000-5 πέταξαν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και ο Α/ΓΕΑ (βίντεο)

Γούντι Άλεν: «Πήγε» με όλες, τον καταγγέλλουν οι μισές

Πάνω από τα Ίμια και μάλιστα σε χαμηλό ύψος σε μια πτήση υψηλού συμβολισμού, βρέθηκαν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ και ο Αρχηγός ΓΕΑ, Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστο Χριστοδούλου στο πλαίσιο πτήση τους με αεροσκάφη Mirage 2000-5.

Η πτήση έγινε στο πλαίσιο επίσκεψης του Α/ΓΕΕΘΑ στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα, για την παρακολούθηση της εκπαίδευσης μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και της προσωπικής επαφής με το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό τους.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ενημερώθηκε για την ημερήσια δραστηριότητα της 114 ΠΜ και έλαβε μέρος σε πτήση προγραμματισμένης επιχειρησιακής εκπαίδευσης της 331 Μοίρας, “ΘΗΣΕΑΣ”, επιβαίνων σε μαχητικό αεροσκάφος Mirage 2000-5, σε σχηματισμό ζεύγους αεροσκαφών. O Αρχηγός ΓΕΑ συμμετείχε στην πτήση επιβαίνων στο έτερο αεροσκάφος του σχηματισμού.

Να σημειωθεί ότι στο αεροσκάφος του Α/ΓΕΕΘΑ χειριστής ήταν ο υπασπιστής του.

Το σενάριο της αποστολής προέβλεπε πτήση χαμηλής ναυτιλίας, σε θαλάσσια περιοχή κεντρικού-ανατολικού Αιγαίου, επί τόξου Εύβοιας – Καλόγερων- Ικαρίας – Λέρου – Ιμίων – Νάξου, εκτέλεση εικονικών προσβολών σε εναέριους και επίγειους στόχους καθώς και εικονική αερομαχία μεταξύ των αεροσκαφών του σχηματισμού.

 

www.1069.gr