Αυτοδιοίκηση Επικαιρότητα Χρυσή Αυγή

Στενοχωρημένος ο Μπουτάρης για το «μπλόκο» στη ΧΑ: Τώρα δεν θα ξέρουμε πόσους έχει από πίσω

Εργασία: 110.895 νέες θέσεις τον Απρίλιο του 2019

«Εγώ στεναχωρήθηκα που έγινε αυτό, που αποκλείστηκε η Χρυσή Αυγή», τόνισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, συμπληρώνοντας ότι στενοχωριέται «γιατί έπρεπε να ξέρουμε πόσοι είναι(σ.σ. όσοι ψηφίζουν Χρυσή Αυγή)».

Αναλυτικότερα, κατά τη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, ο κ. Μπουτάρης αναφέρθηκε σε πλειάδα ζητημάτων, μεταξύ των οποίων και ο αποκλεισμός της Χρυσής Αυγής από τις εκλογές της 26ης Μαΐου για τον κεντρικό δήμο της πόλης.

«Εγώ στεναχωρήθηκα που έγινε αυτό, που αποκλείστηκε η Χρυσή Αυγή. Στεναχωριέμαι γιατί έπρεπε να ξέρουμε πόσοι είναι. Θα ήταν ένας εκλεγμένος και θα ξέραμε πόσους έχει από πίσω. Τώρα δεν θα ξέρουμε»,ανέφερε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Όσον αφορά στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, υπογράμμισε ότι «με το ζόρι κάναμε απαρτία. Αυτό είναι ιδιαίτερα τραγικό, γιατί ο κόσμος μας ψήφισε για να ερχόμαστε στο δημοτικό συμβούλιο μία φορά στις 15 μέρες. Το να κουραζόμαστε, να μη μπορούμε και να έχουμε άλλες δουλειές είναι σχεδόν ανεπίτρεπτο».

Επανέλαβε για μια ακόμη φορά πως ενόψει των εκλογών «οι συναινέσεις και οι συνεργασίες κρίνονται απολύτως αναγκαίες», προσθέτοντας πως η δουλειά της διοίκησης του δήμου δεν μπορεί να σταματήσει εξαιτίας της προεκλογικής περιόδου.

«Αναρωτιέμαι οι επόμενοι κακόμοιροι συνάδελφοι που θα έρθουν πώς θα συνεδριάσουν. Όταν τώρα δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε σε θέματα που δεν έχουν ουσία, καταλαβαίνετε τι έχει γίνει. Τι σούρτα φέρτα και νταλαβέρι θα γίνει με τους εκλεγμένους υποψήφιους δημάρχους. Οι 19 υποψήφιοι είναι πάρα πολλοί», σημείωσε.