Επικαιρότητα ΝΔ

Τασούλας: Μομφή κατά Αυγενάκη για ανάρμοστη συμπεριφορά – Αποκλείεται από τις επόμενες συνεδριάσεις της Βουλής

ΤΙ ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής

Ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας ανακοίνωσε στην Ολομέλεια την αποπομπή του Λευτέρη Αυγενάκη από τη Βουλή, δηλώνοντας πως επιβάλλει την ποινή της μομφής κατά του βουλευτή, καθώς και τον αποκλεισμό του από τις επόμενες συνεδριάσεις του σώματος.

Ο Πρόεδρος της Βουλής ξεκίνησε την παρέμβασή του διαβάζοντας τον Κώδικα Δεοντολογίας της Βουλής, κάνοντας λόγο ειδικά για την «ευπρέπεια» που πρέπει να τηρούν.

 

Υπάρχει μία γενική διατύπωση στον Κανονισμό, είπε ο Πρόεδρος της Βουλής, που προτρέπει τους βουλευτές να προασπίζονται το Κοινοβούλιο και αφορά στη συμπεριφορά εντός και εκτός Κοινοβουλίου. Η στοιχειώδης τήρηση της προάσπισης του κύρους του Κοινοβουλίου, είναι χρέος όλων μας και οφείλω να το υπερασπιστώ, πρόσθεσε ο κ. Τασούλας.

Δεν μπορώ να δεχτώ τη συγγνώμη του κ. Αυγενάκη, δήλωσε σχετικά με το επεισόδιο χειροδικίας του βουλευτή κατά εργαζόμενου στο αεροδρόμιο, τονίζοντας πως «όλη η Ελλάδα είδε και αποδοκιμάζει» τη συμπεριφορά του. και συνέχισε: Κατόπιν αυτού και εφαρμόζοντας τις αρχές που πηγάζουν από τον Κανονισμό και ειδικά το άρθρο 77 που προβλέπει πως ανάρμοστη συμπεριφορά βουλευτών και η συμπεριφορά Αυγενάκη είναι καταφρόνηση κατά του Κοινοβουλίου, είμαι αναγκασμένος να επιβάλλω στοιχειωδώς την ποινή της μομφής και του αποκλεισμού από επόμενες συνεδριάσεις, κατάληξε ο Πρόεδρος της Βουλής.