Γ.Ε.ΕΘ.Α. Επικαιρότητα

Το ΓΕΕΘΑ με ποια ιδιότητα και αρμοδιότητα εμπλέκεται στο θέμα Μπαρμπαρούση;

«Καταπέλτης» ο Γεωργιάδης: Η ιστορία θα γράψει ποιοι παρέδωσαν τη Μακεδονία

Το ΓΕΕΘΑ δεν είχε καμιά δουλειά να εκδώσει ανακοίνωση για το θέμα του Μπαρμπαρούση.

Τοποθετήθηκε η πολιτική ηγεσία, τοποθετήθηκε η ίδια η Χρυσή Αυγή διαγράφοντάς τον, έκανε μήνυση ο υπουργός και ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας σε βάρος του, ο Αρειος Πάγος διεξάγει έρευνα, όλη η πολιτική ηγεσία καταδίκασε (και ορθώς…) και το περιεχόμενο των λόγων του και το άτομο, το ΓΕΕΘΑ, όμως, δεν έχει κανένα λόγο να εμπλέκεται σε τέτοια ζητήματα εσωτερικής πολιτικής.

Ούτε όταν μπήκε στο υπουργείο ο Ρουβίκωνας εξέδωσε ανακοίνωση το ΓΕΕΘΑ, παρά το γεγονός ότι ήταν υπεύθυνο για την ασφάλεια του στρατοπέδου, ούτε όταν αιχμαλώτισαν τους δύο στρατιώτες στον Εβρο οι Τούρκοι εξέδωσε ανακοίνωση, αφήνοντας το ΓΕΣ «να βγάλει το φίδι από τη τρύπα» αν και από την στιγμή που εμπλέκονταν ξένη χώρα, για το ζήτημα ήταν καθ’ύλην  αρμόδιο το ΓΕΕΘΑ, ούτε σε άλλα θέματα που έπρεπε να βγάλει ανακοίνωση το εκανε.

Ολοι οι Ελληνες γνωρίζουν ποιος είναι ο ρόλος του ΓΕΕΘΑ. Σίγουρα δεν είναι ο ρόλος του το να απαντά στις ύποπτες βλακείες ενός ανεξάρτητου βουλευτή. 

Γιατί αυτό επιβεβαιώνει τον ίδιο τον Μπαρμπαρούση, σε τελική ανάλυση, ο οποίος ζητά την επέμβαση των Ενόπλων Δυνάμεων στην εσωτερική πολιτική σκηνή.

Τότε, ίσως θα έπρεπε να μας πει το ΓΕΕΘΑ την άποψή του και για την «Βόρεια Μακεδονία», την «μακεδονική» υπηκοότητα των Σκοπιανών και την «μακεδονική γλώσσα» που δέχθηκε η κυβέρνηση.

Πολύ μεγαλύτερη αρμοδιότητα έχει για το θέμα αυτό, παρά να πυροβολεί «πολιτικά νεκρούς».

Αν θέλει να πυροβολήσει κάποιον, ας πυροβολήσει αυτούς που εμβολίζουν ελληνικά πλοία, αιχμαλωτίζουν το προσωπικό του ΓΕΕΘΑ και παραβιάζουν κάθε μέρα τα σύνορα της χώρας. Τολμά;

Να δούμε και την δήλωση του ΓΕΕΘΑ που επιβεβαιώνει από μόνο του ότι δεν έχει κανένα λόγο να εμπλέκεται στο συγκεκριμένο θέμα:

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι προσηλωμένες αποκλειστικά στην εκπλήρωση της αποστολής τους, όπως αυτή προκύπτει από το Σύνταγμα και το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, και αφορά στην προστασία της εδαφικής ακεραιότητας, της εθνικής ανεξαρτησίας και κυριαρχίας, και της ασφάλειας των πολιτών εναντίον οποιασδήποτε εξωτερικής επίθεσης ή απειλής, καθώς και στην υποστήριξη των εθνικών συμφερόντων».

Λέει πουθενά ότι το ΓΕΕΘΑ μπορεί να εμπλέκεται στην εσωτερική πολιτική σκηνή με την έκδοση δηλώσεων; Οχι!