Επικαιρότητα Καιρός Κρήτη

Εικόνες καταστροφής άφησε η κακοκαιρία

Εικόνες καταστροφής άφησε η κακοκαιρία

Το κύμα κακοκαιρίας “χτύπησε” αλύπητα την περιοχή των Μαλίων – Τι λέει ο δήμαρχος

Εικόνες καταστροφής άφησε στο πέρασμα της η κακοκαιρία που “χτύπησε” τα ξημερώματα την περιοχή των Μαλίων αλλά και της Χερσονήσου.
Το ξημέρωμα της επόμενης μέρας βρήκε τον δήμο να τρέχει και να μη φτάνει καθώς η περιοχή των Μαλίων έχει υποστεί μεγάλες ζημιές από το μένος της καταιγίδας και της σφοδρής χαλαζόπτωσης.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος κ. Σέγκος εφιστά προσοχή σε όσους κινούνται στην πόλη αλλά και στην ευρύτερη περιοχή.
“Είναι μια δύσκολη ημέρα ειδικά για τα Μάλια, όπου προκάλεσε πολύ μεγάλες συνέπειες η νυχτερινή κακοκαιρία” – είπε στο livetalks.gr ο δήμαρχος Χερσονήσου, Γιάννης Σέγκος.
Όπως είπε ο ίδιος, στον κεντρικό δρόμο των Μαλίων, έπεσε χαλάζι σε μέγεθος καρυδιού που έφτασε μέχρι το γόνατο.
Ζημιές έχουν προκληθεί σε καλλιέργειες, οχήματα, υποδομές καταστημάτων και δέντρα, ενώ “έπεσαν πέργκολες, τέντες και στέγαστρα σε καταστήματα, καθώς τη νύχτα έκανε κάποιο ανεμοστρόβιλο”.
Ο δήμαρχος εφιστά την προσοχή των οδηγών, γιατί επικρατεί ομίχλη καθώς λιώνει το χαλάζι και υπάρχει πρόβλημα στην ορατότητα στα 5 μέτρα!
Όπως τόνισε ο ίδιος, ακόμη υπάρχουν κόκκοι χαλαζιού σαν καρύδι, κάτι που είναι πρωτοφανές για την περιοχή. Παράλληλα ο δρόμος από την εκκλησία του Αγίου Νεκταρίου προς την παραλία δεν είναι προσβάσιμος.
Σύμφωνα με τον κ.Σέγκο προβλήματα καταγράφονται και σε Χερσόνησο και Γούβες με κατάπτωση βράχων και φερτά υλικά. Ήδη επί ποδός βρίσκονται τα συνεργεία για τον καθαρισμό.
Ζημιές έχουν σημειωθεί στο οδόστρωμα στο δρόμο προς το Καλό Χωριό.
Δείτε εικόνες από την περιοχή
τ
βωβεψαφθνςηρ