Εκδηλώσεις Επικαιρότητα

Η ΚΝΕ τιμά την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

«Αν δεν σκοτωνόταν ο Παντελίδης, μπορεί να άγγιζε και τον Καζαντζίδη»

Εκδηλώσεις από την Οργάνωση Περιοχής Κρήτης

Με πολύμορφες εκδηλώσεις τιμάει η Οργάνωση Περιοχής Κρήτης της ΚΝΕ την συμπλήρωση 44 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση:

 ” Ο ξεσηκωμός του Πολυτεχνείου,τον Νοέμβρη του 1973,αποτελεί πολύτιμη πηγή πείρας για τους σημερινούς και αυριανούς αγώνες. Και φέτος θα βρεθούν αυτοί που θα εμφανίζονται ως τιμητές του Πολυτεχνείου την ίδια στιγμή που τσακίζουν την ζωή των εργαζομένων και της νεολαίας,που δίνουν γή και νερό σε αυτούς που δολοφονούν ολόκληρους λαούς.Αυτό κάνει και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που στο όνομα της «γεωστρατηγικής αναβάθμισης» της Ελλάδας,αναβαθμίζει την αμερικάνικη βάση που λειτουργεί στο νησί μας,φορτώνει στις πλάτες του λαού 2,4 δίς δολάρια για την αναβάθμιση των F-16,μια δαπάνη που καμία σχέση δεν έχει με την άμυνα της χώρας.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στην Κρήτη :

Στο Ηράκλειο

Την Πέμπτη 16/11 στην Πλατεία Καζαντζάκη στις 6:30 μ.μ οι Τομεακές Οργανώσεις ΑΕΙ& ΤΕΙ Ηρακλείου της ΚΝΕ θα πραγματοποιήσουν ιστορικό περίπατο σε μέρη της πόλης του Ηρακλείου που αναπτύχθηκε η αντιδιδακτορική πάλη την περίοδο 1967-1974

Το Σάββατο 18/11 στα Γραφεία του ΚΚΕ, στις 7:00 μ.μ θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση του μαθητικού Τομέα Ηρακλείου της ΚΝΕ με τίλτο : « 44 χρόνια μετά,το Πολυτεχνείο διδάσκει.: «Η νέα γενιά έχει ιδανικά,ούτε ξεπουλιέται,ούτε προσκυνά».Συνεχίζουμε…»,με ομιλήτρια την Ευδοξία Σαραντοπούλου,μέλος του Σ.Π Κρήτης της ΚΝΕ.

Στα Χανιά

Την Τετάρτη 15/11 στο θέατρο Βλησίδη,στις 8:00 μ.μ  οι Τομεακές Οργανώσεις Πολυτεχνείου Κρήτης και Χανίων οργανώνουν εκδήλωση με τίτλο : «Η εξέγερση του Πολυτεχνείου και τα διδάγματα στο σήμερα»,με ομιλιτή τον Στέλιο Ορφανό,μέλος της Ε.Π Κρήτης του ΚΚΕ και μέλος της ΚΝΕ στην εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Ταυτόχρονα θα πραγματοποιηθούν και περιοδείες από στελέχη της ΚΝΕ και του ΚΚΕ έξω από στρατόπεδα σε στρατευμένους νέους που υπηρετούν σε μονάδες της περιοχής”.

www.1069.gr