Διεθνής Ασφάλεια Επικαιρότητα

Συναγερμός στο Καπιτώλιο: Σε lockdown λόγω φωτιάς

Συναγερμός στο Καπιτώλιο: Σε lockdown λόγω φωτιάς

Οι αρχές επιβάλλουν lockdown στο Καπιτώλιο λόγω «εξωτερικής απειλής» – Διακόπηκε για λόγους ασφαλείας πρόβα για την ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν – Οι αρχές κάλεσαν όσους είναι μέσα στο κτίριο να αποφύγουν τα παράθυρα και να προσπαθήσουν να καλυφθούν με όποιον τρόπο μπορούν

Συναγερμός έχει σημάνει στις ΗΠΑ έπειτα από καπνούς που φαίνονται να βγαίνουν από κτίριο κοντά στο Καπιτώλιο.

Σύμφωνα με το NBC, οι Αρχές επέβελαν lockdown στο Καπιτώλιο λόγω «εξωτερικής απειλής» και κάλεσαν τους εργαζομένους του να αποφύγουν τα παράθυρα και να προσπαθήσουν να καλυφθούν με όποιον τρόπο μπορούν, ενώ παράλληλα διακόπηκε πρόβα για την τελετή ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 20 Ιανουαρίου.

 

IMG_1193
IMG_1192
IMG_1191

«Προς όλα τα κτίρια του συγκροτήματος του Καπιτωλίου: Εξωτερική απειλή για την ασφάλεια, δεν επιτρέπεται η είσοδος ή η έξοδος, μείνετε μακριά από εξωτερικά παράθυρα και πόρτες. Αν είστε έξω, ζητήστε ασφαλή κάλυψη», ανέφερε το μήνυμα που πήγε σε όλους όσοι εργάζονται και κινούνται στους χώρους αυτούς.

Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, η πυρκαγιά ξέσπασε σε κοντινό κτίριο, αλλά όχι μέσα στους χώρους του Καπιτωλίου.

Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες ανακοίνωσαν λίγο αργότερα πως δεν προκύπτει απειλή για το κοινό.