Διεθνής Οικονομία Επικαιρότητα

Βρετανία: H Poundland αγοράζει καταστήματα της πτωχευμένης Wilko και «σώζει» τους πρώην εργαζομένους της

Σύγκρουση μηχανής της ομάδας ΔΙ.ΑΣ με ΙΧ στο Μαρούσι - Τραυματίστηκε αστυνομικός

Σκοπεύει να εξαγοράσει 71 καταστήματα

Η βρετανική αλυσίδα λιανεμπορίου Poundland ανακοίνωσε σήμερα ότι θα εξαγοράσει έως και 71 καταστήματα του πτωχευμένου ομίλου οικιακών ειδών Wilko, τα οποία θα συνεχίσουν να λειτουργούν υπό τη δική της εμπορική ονομασία.

Η Poundland, που ανήκει στην πολωνική Pepco και διαθέτει 800 καταστήματα στη Βρετανία, σχεδιάζει να προσλάβει εργαζομένους της Wilko και αναμένει ότι τα αναδιοργανωμένα καταστήματα θα λειτουργήσουν εντός του τέταρτου τριμήνου του 2023.

Η Wilko τέθηκε υπό επιτροπεία τον περασμένο μήνα, αφού δεν κατάφερε να εξασφαλίσει χρηματοδότηση για να ξεπεράσει τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε. Η διαχειρίστρια εταιρεία PwC ανακοίνωσε την Δευτέρα ότι τα καταστήματα της αλυσίδας θα έκλειναν τον επόμενο μήνα, καθώς δεν είχε βρεθεί αγοραστής και 9.100 εργαζόμενοι θα απολύονταν.

Νωρίτερα σήμερα, η Pepco, η οποία διαθέτει επίσης τις αλυσίδες καταστημάτων Pepco και Dealz στην Ευρώπη, ανακοίνωσε την αποχώρηση του προέδρου-γενικού διευθυντή της, Τρέβορ Μάστερς, χωρίς να διευκρινίσει τους λόγους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ