Διεθνής Πολιτική Επικαιρότητα

Ο κυβερνήτης της Βιρτζίνια ήταν επίσης πιθανός στόχος συνωμοσίας

Ο κυβερνήτης της Βιρτζίνια ήταν επίσης πιθανός στόχος συνωμοσίας

Ο κυβερνήτης της Βιρτζίνια, Ralph Northam, θεωρήθηκε επίσης πιθανός στόχος από μέλη της αντικυβερνητικής ομάδας που κατηγορήθηκε την περασμένη εβδομάδα ότι σχεδίαζε να απαγάγει την κυβερνήτη του Μίσιγκαν, Gretchen Whitmer, αναφέρει το FBI.

Κατά τη διάρκεια ακρόασης στο Grand Rapids, o ειδικός πράκτορας του FBI, Richard J. Trask II είπε ότι ο Northam και άλλοι αξιωματούχοι έγιναν στόχοι μετά τις εντολές που έδωσαν για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, 13 άνδρες που είναι ύποπτοι ότι εμπλέκονται στη συνωμοσία κατηγορήθηκαν για σωρεία κρατικών και ομοσπονδιακών εγκλημάτων όπως τρομοκρατία, συνωμοσία και κατοχή όπλων.

Οι συλληφθέντες σχεδίαζαν να απαγάγουν τη Whitmer, κυβερνήτη του Μίτσιγκαν, πριν από τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου και κατόπιν να τη δικάσουν για «προδοσία», σύμφωνα με την έρευνα που διεξήγαγε από τις αρχές του έτους η ομοσπονδιακή αστυνομία.

Καταλογίζουν κυρίως στην κυβερνήτη ότι είναι μια «τύραννος» και ότι ασκεί «ανεξέλεγκτη εξουσία». Η Whitmer είχε επιβάλει στα μέσα Μαρτίου από τους αυστηρότερους περιορισμούς στη χώρα για να αναχαιτίσει την επιδημία του νέου κορωνοϊού στην πολιτεία της, στις βόρειες ΗΠΑ, μία από τις πλέον πληγείσες πολιτείες από την Covid-19.

Η ομάδα εξέταζε διάφορα σχέδια απαγωγής: Στο Λάνσινγκ, την πρωτεύουσα της πολιτείας, στο σπίτι της και στο εξοχικό της στο βόρειο Μίσιγκαν.