Επικαιρότητα Κόσμος

Εκλογές 2023 – Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε την εμβάθυνση της συνεργασίας μας με την Ελλάδα»

Εκλογές 2023 – Τσίπρας: Δεν εγκαταλείπω τη μάχη, είμαι εδώ – Ρίχνει ευθύνες στο ΠΑΣΟΚ για την συντριβή

Το αποτέλεσμα που προέκυψε από τις εκλογές της 21ης Μαΐου σχολίασε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. «Συγχαίρουμε τον ελληνικό λαό για την άσκηση του δημοκρατικού εκλογικού δικαιώματος του στη γενέτειρα της δημοκρατίας», διαμήνυσε το αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Σχολιάζοντας το Στέιτ Ντιπάρτμεντ τις εκλογές της Κυριακής, 21 Μαΐου στη χώρα μας υπογραμμίζει ότι «ανυπομονούμε να συνεχίσουμε την εμβάθυνση της συνεργασίας μας με την Ελλάδα, εργαζόμενοι με την κυβέρνηση που θα επιλεγεί» και σημειώνει:

«Η διμερής σχέση ΗΠΑ-Ελλάδας έχει την ισχυρή στήριξη όλων των πολιτικών κομμάτων τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και στην Ελλάδα και ενισχύθηκε μέσω της πολυετούς συνεργασίας μεταξύ διαδοχικών αμερικανικών και ελληνικών κυβερνήσεων.

Συγχαίρουμε τον ελληνικό λαό για την άσκηση του δημοκρατικού εκλογικού δικαιώματος του στη γενέτειρα της δημοκρατίας. Οι Ηνωμένες Πολιτείες θεωρούν την Ελλάδα ως έναν απαραίτητο σύμμαχο και εταίρο στο ΝΑΤΟ.

Μαζί, θα συνεχίσουμε να προάγουμε τους κοινούς στόχους για την ειρήνη και την ευημερία στην Ανατολική Μεσόγειο, στα Δυτικά Βαλκάνια, στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας και πέρα, ενωμένοι με κοινές δημοκρατικές δεσμεύσεις», καταλήγει το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ στην ανακοίνωσή του.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ