Κόσμος

Κωνσταντινούπολη: Μυστηριώδης ευεργέτης ξεπληρώνει χρέη φτωχών – «Να με λέτε Ρομπέν των Δασών»

Απάτη εταιρείας που διοργάνωνε συναυλίες ξένων καλλιτεχνών στην Ελλάδα

Ενας μυστηριώδης ευεργέτης ξεπληρώνει χρέη σε παντοπωλεία και αφήνει φακέλους με μετρητά, σε φτωχογειτονιές της Κωνσταντινούπολης.

Κάτοικοι της Τούζλα, στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης, ενθουσιάστηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, όταν ανακάλυψαν ότι οι απλήρωτοι λογαριασμοί που είχαν αφήσει σε παντοπωλεία τακτοποιήθηκαν από έναν άγνωστο άνδρα, αναφέρει ο Guardian.

«Κάποιος ήρθε και μου ζήτησε να του δείξω το τετράδιο που σημειώνω τις οφειλές των πελατών. Τέσσερις άνθρωποι είχαν μεγάλους λογαριασμούς και του είπα πού ζουν. Επέστρεψε αφότου είχε μιλήσει μαζί τους και πλήρωσε όλα τα χρέη. Εμαθα επίσης ότι έδωσε μετρητά σε αυτές τις οικογένειες», δήλωσε ο Τσοσκούν Γιλμάζ, ιδιοκτήτης ενός εκ των καταστημάτων, μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Demiroen. Οταν ο καταστηματάρχης ρώτησε το όνομα του ευεργέτη, αυτός του είπε «Απλά να με λέτε Ρομπέν των Δασών».

Είχε ξαναπληρώσει χρέη στην Κωνσταντινούπολη

Ο ίδιος άνθρωπος εκτιμάται ότι είχε ρίξει φακέλους με 1.000 τουρκικές λίρες κάτω από πόρτες σπιτιών στα οποία μένουν οικογένειες που έχουν ανάγκη, σε άλλες φτωχογειτονιές στην Κωνσταντινούπολη, τον περασμένο Μάρτιο, αναφέρει ο Guardian. Επίσης, είχε καλύψει χρέος 25.000 λιρών σε παντοπωλείο τον Ιούνιο.

«Μου είπε ότι ήταν εκεί για να πληρώσει τα χρέη εκείνων που δεν μπορούσαν. Βρίσκομαι εδώ 30 χρόνια και πρώτη φορά βλέπω κάτι τέτοιο. Οι πελάτες μου ήταν πολύ χαρούμενοι και ήθελαν να τον δουν, αλλά δεν ήξερα ποιος είναι. Δεν μου είπε το όνομά του, απλά μου δήλωσε ότι το κάνει αυτό “μόνο για να κερδίσει την ευλογία του θεού”», δήλωσε ο Τουνκάι Γιασάρ, άλλος ιδιοκτήτης παντοπωλείου στην Τούζλα της Κωνσταντινούπολης.