Επικαιρότητα Κορωνοΐός Κόσμος

Κορονοϊός: Αυτές είναι οι νέες οδηγίες του ΠΟΥ για τη χρήση της μάσκας

Κορονοϊός: Αυτές είναι οι νέες οδηγίες του ΠΟΥ για τη χρήση της μάσκας
Οι νέες οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τη χρήση μάσκας προστασίας από τον κορονοϊό

Νέες οδηγίες εξέδωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τη χρήση μάσκας σε περιοχές όπου ο κορονοϊός έχει εξαπλωθεί. Όσοι κατοικούν σε περιοχές με μεγάλη διασπορά του κορονοϊού θα πρέπει να φορούν πάντα μάσκα σε καταστήματαχώρους εργασίας και σχολεία, εφόσον δεν υπάρχει επαρκής εξαερισμός.

Σε περίπτωση που οι πολίτες δεν μπορούν να τηρήσουν απόσταση τουλάχιστον ενός μέτρου στους παραπάνω εσωτερικούς χώρους, θα πρέπει να φορούν μάσκες ακόμα και αν υπάρχει καλός εξαερισμός, όπως ανέφερε ο ΠΟΥ. Θα πρέπει, επίσης, να φορούν μάσκα ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους εάν δεν τηρείται η φυσική απόσταση, επισημαίνουν από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Η συγκεκριμένη οδηγία ισχύει και για τα παιδιά 12 ετών και άνω που πηγαίνουν στα σχολεία.

Η εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Μάργκαρετ Χάρις, δήλωσε πως οι συστάσεις αυτές είναι μερικές από τις μεγαλύτερες αλλαγές που έχουν επέλθει στις κατευθυντήριες οδηγίες του για τη χρήση μάσκας, αναθεωρώντας τις προηγούμενες συστάσεις του οργανισμού που είχαν εκδοθεί τον Ιούνιο. «Σε εσωτερικούς χώρους, εκτός εάν ο εξαερισμός έχει αποτιμηθεί ότι είναι επαρκής, ο ΠΟΥ συνιστά το ευρύτερο κοινό να φορά μη ιατρική μάσκα, ανεξάρτητα αν μπορεί να τηρηθεί η φυσική απόσταση τουλάχιστον ενός μέτρου», ανέφερε.

Συνέστησε επίσης «καθολική χρήση μάσκας» σε όλα τα υγειονομικά ιδρύματα, περιλαμβανομένων κοινόχρηστων χώρων όπως οι καφετέριες και τα δωμάτια του προσωπικού. Εξάλλου οι υγειονομικοί μπορούν να φορούν μάσκες N95, όπου αυτές είναι διαθέσιμες, όταν φροντίζουν ασθενείς με κορονοϊό, όμως η προστασία τους είναι απαραίτητη στη διάρκεια ιατρικών πράξεων που παράγουν αερολύματα, ανέφερε ο ΠΟΥ.