Διεθνή

ΝΑΤΟ: Τεράστια ναυτική άσκηση στις ακτές της Βαλτικής – Παρακολουθεί στενά η Ρωσία [pic]

Eλληνίδα παρουσιάστρια, «τρέλανε» το instagram με το ακροβατικό της!

Με τη συμμετοχή 3.000 στρατευμάτων και 40 πλοίων από 18 χώρες ξεκίνησαν οι στρατιωτικές ασκήσεις του ΝΑΤΟ στις Βόρειες ακτές της Βαλτικής Θάλασσας.

Οι ασκήσεις διεξάγονται στην περιοχή των στενών που συνδέουν τη Βαλτική και τη Βόρεια Θάλασσα. Η εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ, Oana Lungescu, επισήμανε ότι οι φετινές ασκήσεις διεξάγονται για 13η συνεχή χρονιά.

Στρατιωτικός εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ θεωρεί ότι «το περιβάλλον ασφαλείας στην περιοχή έχει επιδεινωθεί μετά την παράνομη προσάρτηση της Ουκρανίας στην Κριμαία και τη συνεχιζόμενη στρατιωτική της ανάπτυξη», κάτι που καθιστά τέτοιες ασκήσεις απαραίτητες. Η Ατλαντική Συμμαχία έστειλε πάνω από 4,5 χιλιάδες στρατεύματα, σε μόνιμη βάση, στα κράτη της Βαλτικής και στην Πολωνία κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία.

ΝΑΤΟ

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού πραγματοποιήθηκαν διάφορες στρατιωτικές ασκήσεις στη Βαλτική Θάλασσα. 18 χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ και εταίροι της Συμμαχίας συμμετείχαν στις περισσότερες από αυτές. Φέτος, συνολικά 8,6 χιλιάδες στρατιώτες, 50 πλοία, 36 αεροσκάφη και ελικόπτερα συμμετείχαν στις ασκήσεις. Το ΝΑΤΟ δήλωσε ότι η προκλητική στάση της Ρωσίας του επιβάλει να καταδείξει τις δυνάμεις της Συμμαχίας οι οποίες είναι έτοιμες να συνεργαστούν και να αντιμετωπίσουν κάθε εχθρό.

Η Ρωσία δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια. Κατά τη διάρκεια των στρατιωτικών ασκήσεων του ΝΑΤΟ, ο ρωσικός στρατός διεξήγαγε δοκιμαστικές βολές στη Βαλτική Θάλασσα. Οι κορβέτες Boikiy και Stoikiy, τα μικρά πυραυλικά πλοία Serpukhov, Zelenyy Dol, Downpour, Passat, καθώς και το αντι-υποβρυχιακό πλοίο Alexin βρισκόταν στην περιοχή.