Πόλεμος στο Ισραήλ

Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι βρήκε μια όμηρο νεκρή κοντά στο νοσοκομείο Αλ Σίφα

Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι βρήκε μια όμηρο νεκρή έξω από ένα κτίριο κοντά στο νοσοκομείο Αλ Σίφα. Πρόκειται για την 65χρονη Yehudit Weiss, της οποίας τα ίχνη χάθηκαν στις 7 Οκτωβρίου, την ημέρα της έναρξης του πολέμου με τη Χαμάς.

«Η σορός της ομήρου, της αείμνηστης Yehudit Weiss, εντοπίστηκε και ανασύρθηκε από το 603ο Τάγμα της 7ης Ταξιαρχίας Μάχης από ένα κτίριο κοντά στο Νοσοκομείο Αλ Σίφα στη Λωρίδα της Γάζας», ανακοίνωσε μεταξύ άλλων ο στρατός του Ισραήλ.

«Στο κτίριο όπου βρέθηκε η Yehudit Weiss, βρέθηκε επίσης στρατιωτικός εξοπλισμός και όπλα τύπου Καλάσνικοφ και ένας πύραυλος RPG», πρόσθεσε στην ανακοίνωσή του ο στρατός του Ισραήλ και επισημαίνει ότι η 65χρονη απήχθη από τους τρομοκράτες της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου μέσα από το σπίτι της στο Κιμπούτς Μπεερί.

«Οι IDF εκφράζουν ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά της», αναφέρει η ανακοίνωση στην οποία υπογραμμίζεται πως «εθνικός στόχος είναι ο εντοπισμός των αγνοουμένων και η επιστροφή των ομήρων στα σπίτια τους».

Σύμφωνα με πληροφορίες – που μεταδίδονται από ισραηλινά ΜΜΕ – οι τρομοκράτες της Χαμάς πυροβόλησαν και σκότωσαν τον άντρα της ενώ απήγαγαν την ίδια. Έπασχε από καρκίνο του μαστού.

Με πληροφορίες από Reuters και Times of Israel