Πόλεμος στο Ισραήλ

Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ εντόπισε το τούνελ που χρησιμοποιούσε η Χαμάς κάτω από το νοσοκομείο Αλ Σίφα

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Πρώτη η Νέα Δημοκρατία και δεύτερο το ΠΑΣΟΚ – Δυσοίωνο «βλέπουν» οι πολίτες το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ

Την είσοδο ενός τούνελ της Χαμάς που οδηγεί στις εγκαταστάσεις του νοσοκομείου Αλ Σίφα ισχυρίζονται ότι ανακάλυψαν οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ, η οποία βρίσκεται ανάμεσα σε κτίρια της γύρω περιοχής.

Ο στρατός του Ισραήλ έχει θέσει από χθες υπό τον πλήρη έλεγχό του το νοσοκομείο Αλ Σίφα, το μεγαλύτερο της Γάζας και έχει ήδη δώσει στη δημοσιότητα ντοκουμέντα με τα πολεμοφόδια που εντόπισε μέσα σε αυτό, τα οποία ισχυρίζεται ότι ανήκουν στους τρομοκράτες της Χαμάς.

Απόψε (16.11.2023) και ενώ ήταν γνωστό πως οι έρευνες συνεχίζονται μέσα στο νοσοκομείο, οι IDF ανακοίνωσαν ότι βρήκαν και την είσοδο του τούνελ που χρησιμοποιούσε η Χαμάς, επιβεβαιώνοντας έτσι τους ισχυρισμούς τους πως οι ισλαμιστές χρησιμοποιούσαν τις εγκαταστάσεις ως κέντρο επιχειρήσεων.

Παράλληλα, ο στρατός του Ισραήλ υποστηρίζει ότι σε κοντινή απόσταση εντοπίστηκε και ένα φορτηγό της Χαμάς, μέσα στο οποίο υπήρχαν όπλα παρόμοια με αυτά που χρησιμοποίησε η Χαμάς στις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου.

Οι φωτογραφίες με τα όπλα στο tweet των IDF είναι από τα πολεμοφόδια της Χαμάς που ισχυρίζονται ότι εντόπισαν μέσα στα νοσοκομεία Αλ Γκουντς και Ραντίσι της Γάζας.