Διεθνή Επικαιρότητα

Τερέζα Μέι για Brexit: «Έχουμε αποφασίσει να φύγουμε από την Ε.Ε. περήφανα και με το κεφάλι ψηλά»

Η ΒΡΕΤΑΝΙΔΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ «ΔΙΕΛΥΣΕ» ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ-ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ ΓΙΑ «ΠΙΣΩΓΥΡΙΣΜΑ»

Η Βρετανιδα πρωθυπουργός Τ.Μέι «διέλυσε» τις όποιες αμφιβολίες προσπαθούσαν να δημιουργήσουν κύκλοί των Βρυξελλών και του Βερολίνου και ξεκαθάρισε σήμερα δια μέσου εκπροσώπου της ότι η Βρετανία είναι αποφασισμένη να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η δήλωση της εκπροσώπου έγινε απαντώντας στα σχόλια του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, ο οποίος χθες είπε ότι το Λονδίνο μπορεί τελικά να αλλάξει γνώμη.

«Η πρωθυπουργός ήταν απολύτως ξεκάθαρη (…) ότι ο βρετανικός λαός έχει λάβει την απόφασή του και τώρα θα προχωρήσουμε με αυτό, με την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ, αλλά και με το να εκμεταλλευτούμε στο έπακρο τις ευκαιρίες που βρίσκονται μπροστά μας»

Η ίδια πρόσθεσε ότι η Βρετανίδα πρωθυπουργός σκοπεύει να πραγματοποιήσει ουσιώδεις διμερείς συναντήσεις με τους ηγέτες των άλλων 27 χωρών μελών της ΕΕ μέχρι τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τον Δεκέμβριο, στην οποία θα παραστεί.

Ο Ν.Τουσκ είπε χθες προφανώς επιχειρώντας να δημιουργήσει εντυπώσεις ότι η Βρετανία θα μπορούσε να αποφασίσει να μην εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση, διότι «θα ανακαλύψει ότι οποιαδήποτε μορφή διαζυγίου θα σημάνει ένα επιζήμιο σκληρό Brexit».