Επικαιρότητα Τουρκία

Μπαράζ εκρήξεων στην Κωνσταντινούπολη

Μπαράζ εκρήξεων στην Κωνσταντινούπολη

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της αστυνομίας και της πυροσβεστικής

Με τις μνήμες από το βομβιστικό χτύπημα της Κυριακής να είναι ακόμη νωπές, ένα νέο συμβάν αργά το βράδυ της Τρίτης ήρθε να προκαλέσει ανησυχία στους κατοίκους της Κωνσταντινούπολης.

Όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία ξέσπασε φωτιά σε όχημα στη συνοικία Φατίχ (σ.σ. βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, επί της ευρωπαϊκής πλευράς), η οποία στη συνέχεια πήρε μεγάλες διαστάσεις και επεκτάθηκε σε άλλα τέσσερα οχήματα.

Στο σημείο ακούστηκαν πολλαπλές εκρήξεις, σπείροντας τον πανικό στους κατοίκους της περιοχής. Αμεσα έσπευσαν στην περιοχή δυνάμεις της αστυνομίας και της πυροσβεστικής.

Δείτε βίντεο

Καμιά υπόνοια για τρομοκρατία ή εμπρησμό

Η αστυνομία ξεκίνησε έρευνα για τα αίτια του συμβάντος, ενώ ζητήθηκαν τα στοιχεία του ιδιοκτήτη του οχήματος στο οποίο ξέσπασε αρχικά η φωτιά.

Ο τελευταίος, σύμφωνα με τα ΜΜΕ της γείτονος, φέρεται να δήλωσε πως, ενώ οδηγούσε το όχημα, μύριζε βενζίνη. «Σταμάτησα το αυτοκίνητό μου για να βγάλω χρήματα από το ΑΤΜ. Έλεγξα για να δω αν θα λειτουργούσε ξανά, πριν πάω στο ΑΤΜ. Στο μεταξύ, το όχημα άρχισε να παίρνει φωτιά. Βγήκα. Η φωτιά επεκτάθηκε και σε άλλα οχήματα».

Μετά την πρώτη έρευνα, πάντως, τα νέα φαίνεται πως είναι καθησυχαστικά και η κατάσταση δεν εμπνέει ανησυχία, καθώς δεν υπάρχουν υπόνοιες για τρομοκρατία ή εμπρησμό.