Διατροφή Επικαιρότητα Υγεία

Δίαιτα: Τα αλκοολούχα ποτά με τις λιγότερες θερμίδες (εικόνες)

Νόμπελ Ιατρικής: Σήμερα η απονομή του - Ο Σίγκμουντ Φρόιντ είχε προταθεί 32 φορές

Τα αλκοολούχα ποτά δεν συνιστώνται στο πλαίσιο μιας δίαιτας απώλειας κιλών.

Αν θέλετε όμως απλά να μειώσετε την πρόσληψη ζάχαρης στην διατροφή σας, δεν είναι υποχρεωτικό να στερηθείτε κάθε αλκοολούχο ποτό.

Τα περισσότερα αλκοολούχα ποτά έχουν μεγάλη περιεκτικότητα ζάχαρης. Ορισμένα από αυτά όμως, περιέχουν αισθητά λιγότερη ζάχαρη και αν τα καταναλώνετε με μέτρο, δεν διατρέχετε κίνδυνο να πάρετε περισσότερη ζάχαρη στην διατροφή σας.

Γενικά, είναι προτιμότερο να πίνετε τα οινοπνευματώδη σκέτα. Τα κοκτέιλ (όπως με τόνικ ή χυμούς φρούτων) είναι κατά κανόνα γεμάτα ζάχαρη, με περίπου 8 έως 10 κουταλάκια του γλυκού σε ένα ψηλό ποτήρι.

Από τη στιγμή που θα κόψετε τη ζάχαρη από την διατροφή σας, η αντοχή σας για το αλκοόλ θα είναι πολύ μικρότερη και πιθανώς να θέλετε να το αποφύγετε εντελώς.

Τέλος, παρότι το αλκοόλ είναι χαμηλό σε περιεκτικότητα φρουκτόζης, εξακολουθεί να δίνει πολλές «κενές» θερμίδες.

Δείτε ποια είναι τα αλκοολούχα ποτά με λίγη ζάχαρη:

Δίαιτα: Τα αλκοολούχα ποτά με τις λιγότερες θερμίδες (εικόνες)

Ξηρά οινοπνευματώδη: Ποτά όπως το τζιν, η βότκα και το ουίσκι, έχουν χαμηλά επίπεδα φρουκτόζης και σε γενικές γραμμές είναι καλύτερες επιλογές αν θέλετε να μειώσετε την κατανάλωση ζάχαρης στην διατροφή σας. Αυτό όμως δεν ισχύει και για τα κοκτέιλ που περιέχουν αυτά τα ποτά.

Δίαιτα: Τα αλκοολούχα ποτά με τις λιγότερες θερμίδες (εικόνες)

Μπύρα: Η μπύρα δεν περιέχει καθόλου φρουκτόζη. Τα σάκχαρα στην μπύρα είναι μαλτόζη (δισακχαρίτης), την οποία ο οργανισμός μας την μεταβολίζει πολύ καλά.

Δίαιτα: Τα αλκοολούχα ποτά με τις λιγότερες θερμίδες (εικόνες)

Κρασί: Το κρασί περιέχει ελάχιστη φρουκτόζη. Αυτό συμβαίνει επειδή η φρουκτόζη των σταφυλιών ζυμώνεται για να μετατραπεί σε αλκοόλ, αφήνοντας το κρασί με χαμηλή περιεκτικότητα ζάχαρης. Το κόκκινο κρασί περιέχει ακόμα λιγότερη φρουκτόζη σε σύγκριση με το λευκό κρασί και είναι σίγουρα ακόμα καλύτερη επιλογή.