Επικαιρότητα Κόσμος

Μονακό: Ελεύθερος αφέθηκε ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ

Μονακό: Ελεύθερος αφέθηκε ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ

Ελεύθερος αφέθηκε την Τετάρτη ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος Ντμίτρι Ρίμπολόβλεφ, από τις Αρχές του Μονακό, αφού πρώτα απαγγέλθηκαν κατηγορίες εναντίον του. Ο ιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής ομάδας AS Monaco και του Σκορπιού, τέθηκε υπό δικαστικό έλεγχο, αφού πρώτα του απαγγέλθηκαν κατηγορίες, οι οποίες όμως δεν έγιναν γνωστές.

Ο Ριμπολόβλεφ είχε συλληφθεί την Τρίτη, ενώ οι Αρχές πραγματοποίησαν έρευνα στη βίλα του στο Μονακό. Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος βρίσκεται στο επίκεντρο έρευνας που ξεκίνησε πριν από έναν χρόνο από τη γενική εισαγγελία του Μονακό για διαφθορά, αθέμιτη άσκηση επιρροής, ενεργητική και παθητική, και συνέργεια στα αδικήματα αυτά. Για την ίδια υπόθεση είχε τεθεί υπό κράτηση ο Φιλίπ Ναρμινό, στις 23 Σεπτεμβρίου 2017, λίγες ημέρες αφότου υποχρεώθηκε να παραιτηθεί από υπουργός Δικαιοσύνης.

Την εποχή που ήταν σε δικαστική αντιπαράθεση, για μια υπόθεση απάτης, με τον Ελβετό έμπορο έργων τέχνης Ιβ Μπουβιέ, ο Ριμπολόβλεφ φέρεται ότι έτυχε ευνοϊκής μεταχείρισης από τις δικαστικές αρχές του Μονακό. Ανθρωποι του περιβάλλοντός του, σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα Le Monde, φέρονται να αντάλλασσαν μηνύματα με τους επικεφαλής της τοπικής δικαστικής αστυνομίας, ακόμη και με τον τότε υπουργό Δικαιοσύνης, Φιλίπ Ναρμινό. Ο δικηγόρος του επιχειρηματία δήλωσε στην εφημερίδα Vedomosti ότι τα ανακριτικά όργανα προσκάλεσαν τον Ριμπολόβλεφ για να συζητήσουν και να ακούσουν τη δική του άποψη για την υπόθεση.

Μαζί με τον Ριμπολόβλεφ, κατηγορίες απαγγέλθηκαν και σε βάρος άλλων τριών προσώπων  στο πλαίσιο της πολύκροτης υπόθεσης. Πρόκειται για την δικηγόρο του, Τετιάνα Μπερσεντά, καθώς και για τον γιος και τη σύζυγο του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης του Μονακό, Φιλίπ Ναρμινό. Και οι τρεις αφέθηκαν ελεύθεροι, όπως και ο Ριμπολόβλεφ, και τέθηκαν υπό δικαστική εποπτεία, διευκρίνισε η εισαγγελία του Μονακό.